Kulis: Erdoğan kurmaylarına 'Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz' dedi

Kulis: Erdoğan kurmaylarına 'Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz' dedi
2023 yılında yapılacak seçime sekiz ay kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına muhalefetle diyalog kurma uyarısı yaptı. Erdoğan, 'Birlik ve beraberlik vurgusunu yapmalısınız' dedi.

Artı Gerçek-AKP MYK, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan’ın, toplantıda, Mahir Ünal’ın AKP Grup Başkanvekilliği görevinden “affını istemesinin” ardından kurmaylarına da dikkat çeken bir talimat verdiği belirtildi. Erdoğan’ın, MYK toplantısında, kurmaylarına, “Muhalefetle daha sık bir araya gelin, muhalefeti dinleyin” ve “Birlik ve beraberlik mesajı verin” uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Erdoğan’ın toplantıda öncelikli konularından birinin 28 Ekim’de açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesi olduğu kaydedilirken, kurmaylarına şu değerlendirmeyi yaptığı belirtiliyor:

“Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizde de açıkladık. Dedik ki ülkemizi herkesin birbirini dinlediği, anladığı, birbirine saygı duyduğu bir yer haline getirelim. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu anlatalım. Birlik ve beraberlik olalım ki Türkiye’yi de ikinci yüzyılda zirveye taşıyalım. Bu nedenle sizler de Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizi, yurttaşlara anlatmalısınız. Birlik ve beraberlik vurgusunu yapmalısınız. Muhalefetle daha fazla bir araya gelip, diyalog kurmalısınız. Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz. Bu devletin hepimizin devleti olduğunu anlatmalısınız.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar