Kulis: Kılıçdaroğlu İmamoğlu’na CHP Kurultayı’nda Divan Başkanı olmasını önerecek

Kulis: Kılıçdaroğlu İmamoğlu’na CHP Kurultayı’nda Divan Başkanı olmasını önerecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na parti kurultayında Divan Başkanlığı teklifi götüreceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nu destekleyen partililerin 'değişim' hareketini başlatan İmamoğlu'na sıcak bakmadığı belirtildi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım’da yapılacak 38'inci Olağan Kurultay’a günler kala, 28 Mayıs seçimleri sonrasında partide 'değişim' hareketini başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün bir araya gelecek.

CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı öncesinde Parti Meclisi (PM) son kez toplandı. Toplantıda Kurultay’a sunulacak olan faaliyet raporu görüşülüp, karara bağlandı. PM toplantısının sona erdiği saatlerde ise kulislere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yarın Ankara’da bir araya geleceği bilgisi yansıdı. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’ndan gelen talebin nedeninin ise “Divan başkanlığı” konusu olduğu öğrenildi.

'DEĞİŞİMCİLER' BAZI ÖNERİLERİ KABUL ETMEMİŞTİ

Kurultayda genel başkanlık için birden çok aday yarışacağı için gerilim yaşanmaması için Kılıçdaroğlu, “divan başkanlığı” ve kurultay ana sloganının, değişimcilerin de önerileri alınarak belirlenmesi kararı almıştı. Bu konuda değişimcilerin de olumlu yaklaşması üzerine bazı Genel Merkez’in divan başkanlığı için bazı isimleri önerdiği ancak değişimcilerin kabul etmediği de kulise yansımıştı. Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmayları ile yaptığı değerlendirmelerin ardından, İmamoğlu’na “divan başkanlığı” önerisi götürülmesi kararı aldığı öğrenildi.

NİHAİ KARAR KILIÇDAROĞLU'NDA

CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre CHP lideri önce yakın kurmayları aracılığıyla bu teklifi götürdü, ardından da yarın için yüz yüze görüşerek bu teklifi iletmek için randevulaşıldı. İmamoğlu’nun bu teklifi değişimcilerle değerlendirdikten sonra yarın kararını iletmesi bekleniyor. Ancak Kılıçdaroğlu’na destek veren bazı partililer, Divan Başkanı’nın “tarafsız” kimlikte bir isim olması gerektiğini, İmamoğlu’nun ise açıkça değişimcileri desteklemesi nedeniyle bu öneriye sıcak bakmıyor.

Ancak parti kulislerinde bu konuda nihai karar vericinin Kılıçdaroğlu olduğuna da dikkat çekiliyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar