Kulis: Özhaseki’nin gidişinde 'deprem ihalelerindeki telkinler' etkili oldu

Kulis: Özhaseki’nin gidişinde 'deprem ihalelerindeki telkinler' etkili oldu
İnşaat ihaleleri nedeniyle Mehmet Özhaseki’nin karşı karşıya kaldığı basınca direndiği ve sonunda istifa ettiği bilgisi kulislere yansırken, Fahrettin Koca'nın istifasında ise randevu sistemi ve menzil şikayetinin etkili olduğu iddia ediliyor.

Artı Gerçek - Kabinede yapılan değişikliklerin perde arkasına dair kulisler yansımaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiği isddia edildi. Koca’nın görevden alınmasında ise AKP teşkilatları ve milletvekilleri etkili oldu. Erdoğan’ın ilerleyen dönemde kabinede yeni değişikliklere de imza atacağı belirtiliyor.

Gece saatlerinde sağlık gerekçesiyle görevinden istifa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine, 31 Mart 2024 yerel seçimlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adayı olan ve Ekrem İmamoğlu'na karşı farklı kaybeden Murat Kurum'u atadı. Kurum daha önce de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmıştı.

Erdoğan, istifa eden bir diğer isim olan Fahrettin Koca'nın yerine ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nu Sağlık Bakanı yaptı.

'ÇALIŞIYORUZ' MESAJINDAN BEŞ SAAT SONRA

Özhaseki, gündüz saatlerinde, Erdoğan’ın da katıldığı, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda hazır bulunmuştu. Toplantıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” mesajını paylaşmıştı. Bu mesajdan sadece beş saat sonra ise görevi bıraktığını açıkladı.

AKP’de “istifa” yerine Cumhurbaşkanı’ndan “görevden affını istemek” söylemi kullanıldığı için Özhaseki’nin, Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapılmadan, Resmi Gazete’de kararname yayımlanmadan açıklama yapması, “tepkili olduğu” iddialarına yol açtı.

'BASINCA DİRENDİ, SONUNDA İSTİFA ETTİ'

Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevi bıraktığını açıklasa da T24’ten Gökçer Tahincioğlu'na bilgi veren bakanlık kaynakları, Maraş merkezli depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği inşaat ihaleleri nedeniyle Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiğini söylediler.

RANDEVU SİSTEMİ VE MENZİL ŞİKAYETİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden alınmasında, AKP Kızılcahamam Kampı’nda yaşanan tartışmaların etkili olduğu kamuoyuna yansımıştı. Özellikle randevu sistemi konusunda gelen yoğun eleştirilere tepki gösteren Koca’nın, Cumhurbaşkanı’ndan destek alamadığı için kırgın olduğu söyleniyordu. Erdoğan’ın baş başa yaptıkları görüşmede de tavrını sürdürdüğü, Koca’yı, özellikle AKP’nin övündüğü randevu sistemindeki sorunlar nedeniyle sert biçimde eleştirdiği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre AKP teşkilatları, Koca’dan yakınları için bile randevu alamadıkları için şikayette bulundular.

Bakanlıkta, Menzil cemaatinin etkili olması da ayrı bir şikayet nedeni oldu. AKP’liler, kendileri randevu bile alamazken, cemaatin sürekli kollandığına yönelik haberleri de örnek gösterdiler. (Kaynak)

Öne Çıkanlar