Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: Karar verecek olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesidir

Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: Karar verecek olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesidir
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Atalay'la ilgili karar verecek olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesi olduğunu söyledi. Yargıtay heyetinin Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili Kurtulmuş'u ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Artı Gerçek - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mazbatasını alan hatta Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na üye seçilen TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın tahliye edilmemesine ilişkin konuştu.

TRT Haber canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, “Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır” dedi.

TİP Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Numan Kurtulmuş asıl sorumlu sensin. Atalay'ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek" sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Numan Kurtulmuş'un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir sorumluluğu da yoktur, böyle bir gücü de yoktur.

Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır. Burada siyasetçiler olarak söyleyeceğimiz şey şudur; bir an evvel mahkemelerin kararını vermesi. Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur.

Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesidir. Siyaseti de TBMM'yi de rahatlatacak olan, tutukluluk haliyle ilgili kararın mahkeme tarafından verilmesidir.”

YARGITAY, KURTULMUŞ'U ZİYARET ETTİ

"Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır" diyen Kurtulmuş'u Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili bir Yargıtay heyetinin ziyaret ettiği iddia edildi.

Duvar'da yer alan Can Bursalı'nın haberinde yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir Yargıtay Birinci Başkanvekili ve dosyanın bulunduğu 3. Ceza Dairesi üyelerinden oluşan heyet, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret ederek Atalay'ın tutukluluk haliyle ilgili görüştü. Kurtulmuş'a yapılan ziyaretin ardından, Atalay'ın durumuyla ilgili son değerlendirmelerin yapıldığı ve karar aşamasına gelindiği belirtiliyor.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar