Mansur Yavaş: Çok rahatsızım, danışmanlar fitne çıkarıyor

Mansur Yavaş: Çok rahatsızım, danışmanlar fitne çıkarıyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı konusunda gündeme getirilen iddialara tepki gösterdi. "Danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar" diyen Yavaş, istifa edeceği iddialarını da kesin dille yalanladı.

Artı Gerçek - 2026 yılında olası bir erken seçime gidilebileceği iddiaları gündeme gelirken, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın adı öne çıkarılıyor. Çeşitli iddialarla bu iki isim arasında rekabet olduğu öne sürülerken, Mansur Yavaş son günlerdeki gelişmelere tepki gösterdi.

'BU TARTIŞMALAR GÜNDEMİ İŞGAL ETMEMELİ'

Cumhurbaşkanlığı tartışmaları için "Çok rahatsızım" diyen Yavaş "Zamanı gelince konuşulmalı. Kim öle kim kala" değerlendirmesinde bulundu. Sözcü'den Aytunç Erkin'in sorularını yanıtlayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, bu tartışmaların halkın asıl sorunlarının ve gündeminin önüne geçtiğine işaret etti ve ekledi: "Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki! Ben tek kelime etmiyorum bu konuda."

'İSTİFA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK'

CHP'den istifa edeceği iddialarına da tepki gösteren Yavaş "İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey! Hayır, hayır, hayır…" ifadesini kullandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamaları özetle şöyle:

2023'TEKİ 'ADAY KİM?' TARTIŞMASINDAN DERS ALINMALI: Yıl 2023’e gelirken Altılı Masa’da aday kim olacak tartışmasını yaşadık. İktidar cenahı bunu eksiksiz devam ettirdi bu tartışmayı. Bundan bir ders alınması lazım. Şimdi bakıyorum; tahrik edici açıklamalar yapılıyor, gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar. Bir iki sefer açıklama yapıldı ama orada kaldı ama susturulmaları gerekiyor.

GÜNDEM; EMEKLİLER, AÇ İNSANLAR OLMALI: Biz öncelikle kendi belediyemize, kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Bu tartışmalardan rahatsız olmamın diğer bir nedeni de şu: Gündemi biz işgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Bunlar konuşulmuyor. Bu tartışmaların hepsinin önüne geçiyor. Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler olması lazım. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki! Ben tek kelime etmiyorum bu konuda.

O GÜNLERE ERİŞECEK MİYİZ?: Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz? Bakalım Türkiye ne olacak? Ne krizler yaşayacak? Düzelecek mi? Biz belediye başkanıyız ve belediyeyi idare edeceğiz. Partidekiler de muhalefetlerini yapacaklar, daha iyi önerilerde bulunacaklar. Onların görevi o. Halkın gündemini, sıkıntılarını kamuoyunun önüne taşıyacaklar. Bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Bunu yapan kötülük yapar ülkeye.

BENİM TARZIM DEĞİL BU (Kendisine yakın isimlerden bağımsız milletvekili Yüksel Arslan'ın İmamoğlu'nu ima ederek 'proje çocuk' demesi) Benim tarzım değil bu. Onaylamam. Bana yakın hiçbir isim böyle konuşamaz. Bunu da söyledim. Hem de kendi partilimize… Bunu onaylamıyorum. Hiçbir belediye başkanına böyle davranılmamalı. Gündeme döneceğim. Ben bugüne kadar dört defa aday oldum ve televizyonlarda rakiplerim hakkında böyle karalayıcı cümle kurmadım. Duyamaz kimse. İki defa da seçildim ve oy vermeyenlere de hiçbir kötü sözüm yok. Onun sayesinde de yüzde 60 aldık. Oy vermeyenleri de ötekileştirirsek oy alamayız ki.

Öne Çıkanlar