Meclis’te 'Alevi' tartışması: İşte Çankaya Belediye Başkanı'nın başına gelenler... Kaç Alevi vali var?'

Meclis’te 'Alevi' tartışması: İşte Çankaya Belediye Başkanı'nın başına gelenler... Kaç Alevi vali var?'
Meclis'te Sivas Katliamı'na ilişkin konuşmalarda, AKP ile CHP arasında tartışma çıktı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ''81 valimiz var, kaç Alevi vali var? Kaç bakan var, kaç üst düzey bürokrat var? Bu tesadüf olamaz" diyerek tepki gösterdi.

Artı Gerçek - TBMM’de Sivas Katliamının 31. yılı nedeniyle verilen araştırılma önerisine ilişkin konuşmalar sırasında Alevilere yönelik olumsuz yaklaşımların dile getirilmesi üzerine AKP ile CHP arasında bir tartışma yaşandı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ''Konuşmaların yeni ayrıştırmalara yol açtığını, bunu çok sorunlu bulduğunu'' belirterek, ''Bu ülkede yaşayan Alevi vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Kardeşlerimizin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak ne varsa bunun en büyük mücadelesini zaten AK Parti vermiştir'' diye konuştu.

'ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BAŞINA GELENLER BUNA BİR ÖRNEK'

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Alevi vatandaşların sadece isminden ve inancından dolayı ayrıştırıldığını ifade etti.

Başarır, şöyle devam etti:

''Sayın Grup Başkanvekili Özlem Hanıma şunu sormak isterim. Maalesef bu ülkede sadece isminden dolayı, inancından dolayı insanlar tabii ki ayrıştırılıyor. Ben soruyorum, sayın Grup Başkanvekili; 81 valimiz var, kaç Alevi vali var, kaç bakan var, kaç bakan yardımcısı var, kaç üst düzey bürokrat var?

Bu bir tesadüf olamaz. Alevi yurttaşlarımız da bu ülkede en iyi okullarda okuyor, mezun oluyor, sınavlara giriyor. İşte Çankaya Belediye Başkanımızın başına gelenler. Aldığı puan ortada ve neden elendiği de açık açık ortada. Bu bir örnek, böyle bir ayrışma var. Bu bizleri üzüyor, bu ülkeyi üzüyor. Ama (bir vali, bir bakan, bir bakan yardımcısı, bir üst düzey yönetici) söylesin, yanılıyorsam, özür dileyeceğim.'' (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar