Mehmet Ali Çelebi AKP'ye geçti: Atatürk'ün askeri olarak AK Parti'de devam edeceğim

Mehmet Ali Çelebi AKP'ye geçti: Atatürk'ün askeri olarak AK Parti'de devam edeceğim
CHP'den seçildikten sonra Memleket Partisi'ne geçen bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin son adresi AKP oldu. Çelebi, kendisini davet eden Erdoğan'a teşekkür etti, "Atatürk'ün askeri olarak yoluma AK Parti'de devam edeceğim" dedi.

Artı Gerçek - CHP'den seçilen ardından Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile AKP’ye geçtiğini duyurdu.

Çelebi paylaşımında, "Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki EGEMENLİK mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini belirten Çelebi, “Yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim” dedi.

Çelebi açıklamasını "Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye'nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir." diyerek bitirdi.

ERGENEKON DAVASI'NDA BERAAT ETTİKTEN SONRA CHP'DEN VEKİL SEÇİLMİŞTİ

Hava Kuvvetleri'nden teğmen rütbesinde görevliyken Ergenekon Davaları kapsamında tutuklanan ve 41 ay cezaevinde tutulan Çelebi, 11 Mart 2014 tarihinde hakkında iddia edilen suçlardan beraat etti. 2018'de CHP'den milletvekili seçilen Çelebi 29 Ocak 2021 tarihinde CHP'den istifa etti. Çelebi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı, 25 Şubat 2022'de de Memleket Partisi'nden istifa etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar