Meral Akşener açıkladı: İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de yaptığı açıklamada Ümit Özlale'nin İzmir'den aday olduğunu açıkladı: "Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve Belediye Başkanlığını ilan ediyor olacak olmamız."

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylığını açıkladı. Akşener, daha önce yaptığı açıklamada partisinin 81 ilde aday çıkaracağını bildirmişti.

2024 Yerel Seçimleri’nde İzmir’den aday çıkaracaklarını duyuran Akşener, "Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve Belediye Başkanlığını ilan ediyor olacak olmamız" dedi.

AKŞENER, 81 İLDE ADAY ÇIKARACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatih Altaylı ile yaptığı söyleşide yerel seçimlere ilişkin ittifak düşünmediklerini belirterek İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde ayrı seçime gireceklerini söylemişti.

Akşener, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, "İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı. Akşener, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını dile getirdi. İttifakların ülkeyi kutuplaştırdığı yorumunu yapan Akşener, "Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık. Bitti" demişti.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Meral Akşener, Millet İttifakı içerisinde yaşanan adaylık krizine dair konuşarak "Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" demişti.

'İTTİFAK SİSTEMİNDEN VAZGEÇTİK'

"Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz. Bu ortak seçilmiş belediye başkanlarımızı kötüleyeceğimiz anlamına gelmez. İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş. Biz alamadık. İster beni suçlayın ister başkasını."

"Pek çok CHP’li siyasetçi arkadaşımız televizyonlarda 15 millletvekili mevzuunu söylüyorlar. Bunun bir ödemesi vardıysa İstanbul ve Ankara’yı hediye ederek kendilerine ödedik, hâlâ alacaklıyız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar