Mersin'de HDP ve Yeşil Sol'dan kadın konferansı: 'Ortak mücadeleden söz edersek çözümü konuşabiliriz'
HDP ve Yeşil Sol Parti, Mersin'de kadın konferansı düzenledi. Konferansta konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekilli Perihan Koca, "Ne zaman ki ortak mücadeleden söz edersek, o zaman çözümü konuşur oluruz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti Mersin İl Kadın Meclisi, yeniden yapılanma süreci kapsamında il kadın konferansını gerçekleştirdi. Sanatolia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta, Kürtçe ve Türkçe yazılı “İsyanımızla örgütleniyor, özgürlüğümüzü savunuyoruz” pankartı asıldı. Kentteki kadın kurum ve örgütlerden temsilcilerin de katıldığı konferans, saygı duruşuyla başladı. Daha sonra konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Mersin İl Eş Başkanı Bedriye Kuş, yeniden yapılanma sürecinde kadının rolüne ilişkin değerlendirmede bulundu.
'MERKEZİ YERELDEN KUVVETLENDİRECEĞİMİZ BİR YOL HARİTASINA İHTİYACIMIZ VAR'
Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, yeniden yapılanmada ortak mücadelenin önemini vurgulayarak, “Yeni dönemin yol haritasını buradan çizeceğiz” dedi.
Kadınların, işçi ve emekçilerin yenilmediğini ve hala sokaklarda olduğunu söyleyen Koca, şöyle devam etti:
“Kürt kadınları, feministler, işçiler başkaldırıyor. Ne zaman ki ortak mücadeleden söz edersek, o zaman çözümü konuşur oluruz. Hepimiz genel merkezden yerele sorunların birer parçasıyız ve bunu aşan çözüm gücüne de biz sahibiz. Merkezi yerelden kuvvetlendireceğimiz bir yol haritasına ihtiyacımız var. Mersin’de kadına yönelik şiddet ve uyuşturucuya karşı mücadeleye ihtiyaç var. Adım adım bir eylem planına ihtiyaç var. Mersin, kadın mücadelesinde potansiyeli en yüksek kentlerden biri. Ortak mücadeleyi güçlendirmeye ve yerelleşmeye ihtiyaç var. Mersin’e özgü çözüm önerilerinde her birimizin kendisini bir temsilci olarak görmesi ve sürecin bir parçası olması gerekiyor.” (MA)
HDP’nin yeni eş genel başkanları belli oldu: Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak
Urfa'da gençler vefat eden Barış Anneleri için yürüdü
Adalet talep eden Şenyaşar ailesi bir aydır bakanla görüştürülmüyor