MHP, CHP'nin Sinan Ateş sorularına suçlamalarla yanıt verdi

MHP, CHP'nin Sinan Ateş sorularına suçlamalarla yanıt verdi
MHP'li Yalçın, CHP'nin Ankara'da sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş'le ilgili sorularına suçlamalarla yanıt verdi. Yalçın, "Temcit pilavı gibi ısrarla kamuoyu gündeminde tuttuğunuz cinayetle ilgili elinizde ne belge varsa mahkemeye ulaştırın" dedi.

Artı Gerçek - Sinan Ateş suikastına ilişkin konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, CHP'nin sorularına suçlamalarla yanıt verdi. Cinayetin partileri ile alakası olmadığını savunan Yalçın, "CHP'nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması, PKK'nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır" diye konuştu.

Ankara Çankaya’da 30 Aralık 2022’de silahlı saldırıya uğrayan eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in ölümüne ilişkin soruşturmada okların yöneldiği MHP, eleştirilere sert dille yanıt vermeyi sürdürüyor.

Sinan Ateş suikastına ilişkin iddianame eksiklikleriyle de gündemdeyken tetikçi Eray Özyağcı’nın kaçırılmasında kullanılan iki aracın Ülkü Ocakları'yla bağlantısı ortaya koyması da gündemin en üst sıralarında yer alıyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sinan Ateş sorularına yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Yalçın, CHP’ye “Darbeci zihniyetin fiiliyata geçmeye başşladı” suçlaması yönelterek “CHP’nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması, PKK’nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır” ifadesini kullandı.

“Yerel seçimlerin muvakkat sonuçlarıyla cesaretlenip gazlanan CHP’de kuvve halindeki darbeci, vesayetçi ve müdahaleci zihniyetin, fiiliyata geçmeye başladığı müşahede edilmektedir” diyen bulunan Yalçın, CHP’nin politika geleneklerinin temel taşlarını oluşturan “yalan, haksız isnat, haysiyet cellatlığı ve iftiranın”, programlı kampanyalara dönüştüğünü öne sürdü.

'LAF KALABALIĞI YAPMAYINIZ, TRİBÜNLERE OYNAMAYINIZ'

Semih Yalçın, Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelttiği soruları anımsatarak, şöyle devam etti:

“CHP’nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması, PKK’nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır. Buradan CHP yönetimine açık açık sesleniyoruz. Eğer sözünüzün eriyseniz, eğer ciddiyseniz, iftira ve haksız isnat yerine, hukuk yolunu işletiniz. Adliye önlerinde kuyruk olup adalete müracaat ediniz.

Temcit pilavı gibi ısrarla kamuoyu gündeminde tuttuğunuz cinayetle ilgili elinizde ne belge, ne bilgi varsa mahkemeye ulaştırınız. Laf kalabalığı yapmayınız. Tribünlere oynamayınız. Hepsinden de önemlisi, Sayın Genel Başkanımızın yaman sorularını bir an önce cevaplayınız. Sıkıysa PKK’nın siyasi kolu olan DEM Parti ile ne iş çevirdiğinizi halka açık açık anlatınız.”

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin soruşturmayı iki yıl dört ay sonra, 29 Nisan’da tamamlamıştı.

22 kişiye ‘tasarlayarak öldürme’ suçu yöneltilen iddianamede cinayet sebebi de dahil olmak üzere birçok kritik bilgi yer almamıştı.

Soruşturmanın en önemli delillerinden, telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporundan neredeyse hiç bahsedilmediği gibi Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in de ifadelerine yer verilmemişti.

Birçok MHP‘linin ismi iddianamede geçerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ateş cinayetini haberleştiren kanalları tehdit etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar