MHP'den İYİ Parti'ye yanıt: Dervişoğlu’nun açıklamaları kaos çağrısıdır

MHP'den İYİ Parti'ye yanıt: Dervişoğlu’nun açıklamaları kaos çağrısıdır
MHP Genel Sekreteri Büyükataman, partisinin grup toplantısında urgan atan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tepki gösterdi. Büyükataman "Dervişoğlu’nun açıklamaları Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve milletimizin birliğine saldırıdır" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepki gösterdi.

Bahçeli'nin 2007’de bir mitingde dönemin Başbakanı Erdoğan’a seslenerek ‘Öcalan’ın idamı’ çağrısına gönderme yapan Dervişoğlu, kürsüden 'urgan' fırlattı.

Devişoğlu'na yanıt MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan geldi. Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, "“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarihi öneme sahip açıklamalarıyla terörün, terörden beslenen odakların ve terörü besleyen küresel çetelerin tüm hesaplarını bozmuş, Türkiye’nin ve Türk milletinin varlığını hedef alan odakları darmadağın etmiştir" dedi.

Büyükataman şöyle devam etti:

"Bölgesel ve küresel krizlerin kapımıza dayandığı, Türk milletinin birliğini hedef alan planların hızlı bir şekilde devreye sokulduğu bu dönemde Sayın Genel Başkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi önemli bir görev üstlenmiş, Türk milletinin istikbali uğruna her türlü zorluğa göğüs gereceğini ilan etmiştir.

Savaş sınırlarımıza kadar dayanmışken, bölgemiz ateş çemberi haline gelmişken milli varlığımız üzerinde yoğunlaşan tehditleri idrak edemeyen, idrak etse de işlerine gelmeyip siyasi menfaatlerinin peşine düşenlerin hamaset dolu açıklamalarının iyi niyetli ve ülke menfaatine olmadığı açıktır."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de hedef alan Büyükataman "Dün CHP Genel Başkanı’nın “el yükseltiyorum” diyerek konuyu bağlamından koparması, bugün ise İP Genel Başkanı’nın hiçbir inandırıcılığı olmayan hamaset dolu açıklamalarının milletimiz nezdinde karşılık bulmadığı açıktır" ifadesini kullandı.

'DERVİŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI YABANCI BAŞKENTLERİN TAKDİRİNİ TOPLAMIŞTIR'

Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun sözlerine ise sert tepki gösterdi.

Büyükataman şunları kaydetti:

Devletimizin kurumlarına ve milletimizin iradesine “gayrimeşru” diyerek adeta bir kaos çağrısı yapan Dervişoğlu’nun açıklamaları Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve milletimizin birliğine çok açık bir saldırıdır.

Şüphe yoktur ki; Müsavat Dervişoğlu’nun, Türkiye’de bir kargaşanın fitilini ateşlemeyi amaçlayan açıklamaları İP’in kuruluşunda yol göstericilik yapan, terör örgütünün tavsiyesinden rahatsız olan “yabancı başkentlerin” takdirini toplamıştır.

Partisi dağılmanın eşiğinde olan Müsavat Efendi, çürük ipini kürsüden fırlatarak, bir defa daha ayağa düşürerek, ikiyüzlü bir tavır ile Genel Başkanımızı hedef alarak siyasi ikbalini kurtarmaya çalışması acınası bir haldir.

Büyük Türk milleti her şeyin farkındadır!

Bahçeli'nin Öcalan çağrısına da değinen Büyükataman "Genel Başkanımızın Sayın Devlet Bahçeli bu tarihi duruşu ile ABD ve İsrail’in Türkiye’yi hedef alan büyük komplosunu çürütmüş, Kandil’in ve ABD’nin sinsi ve kanlı tezgâhını dağıtmıştır" dedi. (Haber Merkezi)

Öne Çıkanlar