Millet İttifakı'nın adayı bugün belli oluyor

Millet İttifakı'nın adayı bugün belli oluyor
Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde biraraya gelecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu, adayın ileriki bir tarihte resmi olarak açıklanacağını söyledi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak açıkladığı seçime artık iki buçuk ay kalırken, Millet İttifakı'na yönelik aday belirleme baskısı artmış durumda. Millet İttifakı ise bugün saat 14.00'te Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapacağı toplantıyla cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Altı liderin katılımıyla yapılacak toplantı sonrası yapılacak açıklamada ise isim yine kamuoyu ile paylaşılmayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayın isminin toplantının ardından açıklanmayacağı ifade ederek "Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz" dedi.

YAVAŞ'IN DİKKAT ÇEKEN HAREKETLİLİĞİ

Adaylık için Kılıçdaroğlu ismi öne çıkarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu hafta gazetecilere röportaj vermesi ve adaylıkla ilgili açıklamalarda bulunması dikkat çekti. Yavaş, soru üzerine "Altılı Masa beni aday gösterirse bu benim için görevdir" yanıtını vermişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de "Bazen apoletlerden vazgeçmek gerekir" demesi tartışmalara neden olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar