Muharrem Erkek: Yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik

Muharrem Erkek: Yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim açıklaması yaptı. YSK sistemine girilen verilerin takip edildiğini ve gerekli itirazların yapıldığını belirten Erkek, "Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, açıklama yaptı.

Erkek, "14 Mayıs'taki seçimde 192 bin 214 sandığımız vardı. Toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında yüzde 99.99'unda ıslak imzalı sandık tutanaklarını sisteme girdik" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile uyuşmazlık tespit edilen sandık sayısını açıklayan Erkek, "Toplam 201 bin 807 sandık. Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandık tutanağında farklılık tespit ettik. Tabii 4 adayın da lehine, aleyhine olabilir. Ayrıca bizim adayımız aleyhine olanları da ayrıca tespit ediyoruz. Bunların itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Biliyorsunuz 17.00'de itirazlar son buldu. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettik, CHP ve iYİ parti aleyhine. Ve bunların da itirazları dün 15.00 itibariyle bitti" ifadelerine yer verdi.

CHP'li Erkek ayrıca, "Tek adam rejimine oy vermeyeceğiz, demokrasiye oy vereceğiz. Liyakatsizliği, adaletsizliği, baskıları, istikrar diye pazarlamak isteyen bir zihniyet var. Öyle ya bütün gücü tek kişiye verdiğiniz sonuç ortada. Ekonomik kriz ortada. Eğitim, adalet, sığınmacılar. Türkiye'nin bütün sorunları daha da derinleşiyor. 28 Mayıs'ta bunu da kararını verecek seçmen" açıklamasında bulundu.

İKİNCİ TUR İÇİN ÇAĞRI

Açıklamasının sonunda ikinci tur için umutlu olduklarını belirten Erkek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"9 milyon 332 bin seçmen iradesini ortaya koymamış. Önümüzdeki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs'taki seçim bitti ve kazananı olmadı. Cumhurbaşkanı seçmenden güvenoyu alamadı. Lütfen herkes sandığa gitsin. Özellikle gençler, kadınlar. Bu seçim çok daha basit. Sağ taraftaki adaya oy verirken eşitliğe, özgürlüğe, liyakata, hakkaniyete, demokrasiye oy vereceğiz."

yeni-proje-4.jpg

'HER BİR OYU TAKİP EDİYORUZ'

Erkek’in açıklamaları şöyle:

“Bilgileriniz üzere 14 Mayıs’taki seçimde yurt içinde 192 bin 214 sandığımız vardı, yurt dışında 9 bin 593 sandığımız vardı, toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında, yani yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik. O küçücük oranı da kontrollerini yapıyoruz, sistemimize gireceğiz.

Öncelikle bizim sistemimiz nasıl çalışıyor bunu paylaşayım. Oylar kullanılıyor, sandıklar açılıyor, sayım döküm işlemleri yapılıyor, sandık sonuç tutanakları hazırlanıyor, imzalanıyor, bu sandık sonuç tutanağını bizim sandık kurulu üyemiz veya müşahitimiz okul sorumlumuza ulaştırıyor, o da ilçe başkanlığımıza, o da bunu sisteme girdiğinde otomatik olarak genel merkezimiz bunu görüyor. Ve bu sandık sonuç tutanağı sisteme girildiğinde aynı sandık sonuç tutanağı da YSK'nın sistemine girmişse ve arada bir farklılık varsa bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor. Bizim kendi sandık sonuç tutanağımız ile YSK’nın arasında bir uyuşmazlık var ise bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor. Bunu hem genel merkez hem il hem ilçe görüyor. Yani son derece sağlıklı bir alt yapımız ve sistemimiz var. Çünkü bizim için seçmenin iradesi her şeyin üstündedir. Her bir oyu takip ediyoruz.

YSK TUTANAKLARIYLA UYUŞMAZLIK TESPİT EDİLEN SANDIKLAR

Size tam rakamları vereceğim. Cumhurbaşkanlığı için önce vereyim. Biliyorsunuz cumhurbaşkanlığı için ayrı milletvekilliği için ayrı tutanaklar düzenleniyor. Toplam 201 bin 807 sandık. Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandık tutanağında farklılık tespit ettik. Tabii 4 adayın da lehine, aleyhine olabilir. Ayrıca bizim adayımız aleyhine olanları da ayrıca tespit ediyoruz. Bunların itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Biliyorsunuz 17.00'de itirazlar son buldu. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettik, CHP ve iYİ parti aleyhine. Ve bunların da itirazları dün 15.00 itibariyle bitti.

Şu bilgiyi de vereyim biliyorsunuz, ilçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları düzenlenirken, bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurulları tarafından düzeltiliyor, itiraz olmadan da düzeltiliyor.

İLLERDEN ÖRNEKLER: BÖYLE YÜZLERCE VAR

Birkaç örnek vereceğim, kırmızı yandı bunu biz de görüyoruz il ve ilçe başkanlıkları da görüyor ve itirazları ilçe başkanları ilçe seçim kurullarına yapıyor. Örneğin, cumhurbaşkanlığı için, Sultangazi Nuri Pakdil anadolu Lisesi 1374 nolu sandık. Kılıçdaroğlu 260 oy almış YSK sistemine 76 yazılmış, Erdoğan 72 almış sisteme 248 olarak girmiş. İtirazlar yapılmış, YSK kararıyla itiraz haklı bulunmuş YSK sistemine de doğru olarak düzeltilmiş.

'2 BİN 269 TUTANAKTA FARKLILIK TESPİT EDİLDİ, HEPSİ TEK TEK İNCELENDİ'

Ankara Keçiören Aşık Veysel Ortaokulu 4137 nolu sandık. burada Kılıçdaroğlu 137 aldığı halde 121 sisteme girmiş, Erdoğan 177 aldığı halde 201 sisteme girmiş, sistem kırmızıyı vermiş, bu şekilde biliyorsunuz toplam 2 bin 269 tutanakta farklılık tespit edildi, hepsi tek tek incelendi. Bir örnek daha Elazığ merkez ilçe 105 nolu sandık Kılıçdaroğlu'nun 95 oyu ama sistemde bu oy muharrem İnce'ye yazılmış. itiraz edilmiş ve düzeltilmiş.

Malatya Battalgazi birinci ilçe seçim kurulu, iki sandıktan örnek vereyim, çok var; 1050 nolu sandıkta Kılıçdaroğlu 228 oy almış ama bu oylar Muharrem İnce'ye yazılmış. İtiraz üzerine ilçe seçim kurulu kararıyla düzeltilmiş. Yine Battalgazi'de 1053 nolu sandık, Kılıçdaroğlu'nun 50 oyu Muharrem İnce'ye yazılmış. Bu da itiraz üzerine düzeltilmiş. Böyle yüzlerce örnek var. Bütün sandıkların sonuçları hem bizim tutanakları hem YSK tutanakları karşılaştırılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı, süreç takip ediliyor.

'GENEL SONUÇLARI DEĞİŞTİRMEYECEK NİTELİKTE DE OLSA HER BİR OYU TAKİP EDİYORUZ'

Milletvekilliği için itirazlar dün 15.00 itibariyle bitti, cumhurbaşkanlığı için zaten pazartesi 17.00 itibariyle bitmişti. Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz arkadaşlar. Milletvekilliğinde bazı yerlerde 100, 200 oyla farklılıklar olabilir. onları da takip ediyoruz. Örneğin Maraş'ta ikinci milletvekilliğimiz için, İstanbul 3. bölgede milletvekilliğimiz için itirazlar, diğer taraf da yapıyor. Biz de yakından takip ediyoruz. Her oy yakın bir şekilde takip ediliyor. Bu konuda herkes müsterih olsun.

İSTANBUL'DA İTİRAZ EDİLEN SANDIK SAYISI

İstanbul'dan örnek vereyim. İstanbul'da ilçe ilçe hepsi tespit edildi. İstanbul'da cumhurbaşkanlığı için 107, milletvekilliği için de 396, toplam 513 sandıkta itirazlar yapıldı. Bunların da sonuçları takip ediliyor.

'9 MİLYON 332 BİN 698 SEÇMEN İRADESİNİ ORTAYA KOYMAMIŞ'

Değerli basın mensupları biliyorsunuz 64 milyonun üzerinde seçmenimiz var. 55 milyon 833 bin 172 seçmen oy kullanmış. Bu oyların da 1 milyon 307 bin 103'ü geçersiz. Sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin 595 seçmen var. Geçersiz oylarla birlikte topladığımızda sandığa gitmeyen seçmeni 9 milyon 332 bin 698 seçmen iradesini ortaya koymamış. Sandığa gitmemiş ya da geçersiz oy kullanmış.

'14 MAYIS'TAKİ SEÇİMİN KAZANANI OLMADI'

Önümüzdeki seçim, 28 Mayıs'taki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs'taki seçim bitti, ve bu seçimin kazananı olmadı. TC'ni yöneten yürütmenin başı, cumhurbaşkanı güvenoyu alamadı seçmenden.

'BİZ HİÇBİR ZAMAN UMUDUMUZU YİTİRMEDİK, YİTİRMEYECEĞİZ'

Eşitliğe özgürlüğe kardeşliğe liyakate, demokrasiye oy vereceğiz. tek adam rejimine oy vereceğiz. Bugün maalesef liyakatsizliği adaletsizliği baskıları istikrar diye pazarlamak isteyen bir zihniyet var. öyle ya bütün gücü bir kişiye verdiğinizde tablo ortada. Türkiye'nin bütün temel sorunları daha da derinleşiyor. Neden? Çünkü bütün güç bir kişide toplanmış ve bunu istikrar diye pazarlamaya çalışıyor. 28 Mayıs'ta bunun kararını da verecek milyonlarca seçmen, bu adaletsiz düzen devam mı etsin, değişsin mi. Tek adam rejimine değil demokrasiye oy vereceğiz, türkiye'nin yarınını hep birlikte inşa edeceğiz. Gazi mUSTAFA Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Biz CHP olarak bizim temelimizde Anadolu ve Rumeli müdafai hukuk vardır. CHP'nin temelinde kuvayi milliye vardır. Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar