Murat Karayalçın: CHP’nin merkez ve taşra örgütleri yeniden yapılandırılmalı

Murat Karayalçın: CHP’nin merkez ve taşra örgütleri yeniden yapılandırılmalı
Murat Karayalçın, seçimlere ilişkin değerlendirme yaparak CHP’nin aldığı yüzde 25’lik oy oranının ‘ciddi bir başarısızlık’ olduğunu söyledi. Karayalçın, “Sorunlar CHP’nin merkez ve taşra örgütlerinin yeniden yapılandırılmasıyla aşılabilir” dedi.

Artı Gerçek - CHP geleneğinin önemli isimlerinden Murat Karayalçın, seçimlere ilişkin değerlendirme yaparak CHP’nin aldığı yüzde 25’lik oy oranının ‘ciddi bir başarısızlık’ olduğunu kaydetti. Karayalçın, “Bana göre, asıl tartışılması gereken konu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde düşük kapasiteye yol açan yapısal sorunlardır. Bu sorunlar CHP’nin merkez ve taşra örgütlerinin yeniden yapılandırılması ile aşılabilir” dedi.

CHP geleneğinin önemli isimlerinden, eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın, Twitter hesabından seçimlere ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Partinin kurultay sürecini başlatma kararını ‘son derecede olumlu’ karşıladığını ifade eden Karayalçın, “Örgütümüz bu süreçte seçimleri değerlendirebilecek, geleceğe yönelik öneriler geliştirebilecektir” dedi.

Karayalçın, seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek bir performans ortaya koyduğunu, adil olmayan bir seçimde aldığı yüzde 48’lik oy oranının ‘ciddi bir kazanım’ olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Buna rağmen CHP’nin aldığı yüzde 25’lik oy oranının ‘ciddi bir başarısızlık’ olduğunun altını çizen Karayalçın, “Eğer parlamenter sistemde olsaydı, bu oy oranı, başarısızlığın ötesinde bir hezimet olarak değerlendirilecekti” yorumunu yaptı.

'ÖRGÜTÜMÜZ BROŞÜR-AFİŞ-PANKARTLA SINIRLI BİR ÇALIŞMAYA KAPATILDI'

“Meclis seçimindeki başarısızlığın nedeni CHP örgütünde, uzunca bir süreden bu yana, yaşanan düşük siyaset kapasitesidir” saptamasında bulunan Karayalçın, CHP’nin örgütsel çalışmalarındaki yetersizliklere dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

“Örgütümüz yıllardır; broşür-afiş-pankart işleri ile seçim güvenliği ile sınırlı olan bir çalışma içine kapatılmıştır. Kuşkusuz bunlar da parti görevleridir. Ancak örgütün birincil görevi siyaset üretmek ve bir ölçüde bununla da bağlantılı olarak partinin adaylarını belirlemek olmalıdır. Örgüt kapasitesinde düşüklük bunların tümünün eşzamanlı olarak yerine getirilememesi durumunda ortaya çıkar.

Önümüzdeki Kurultay sürecinde, seçimlerde yaşanan taktik ve stratejik yanlışlıkların tartışılacağını biliyorum, buna genel başkanlık konusu da eklenebilir. Oysa bana göre, asıl tartışılması gereken konu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde düşük kapasiteye yol açan yapısal sorunlardır. Bu sorunlar CHP’nin merkez ve taşra örgütlerinin yeniden yapılandırılması ile aşılabilir."(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar