Murat Yetkin: Erdoğan taktik değiştiriyor, deprem harcamalarını seçimlerde AK Parti hesabına yazmak istiyor

Murat Yetkin: Erdoğan taktik değiştiriyor, deprem harcamalarını seçimlerde AK Parti hesabına yazmak istiyor
Seçim tartışmaları hız kazanırken gazeteci Murat Yetkin de, "Erdoğan deprem ardından taktik değiştiriyor. Cumhurbaşkanı devletin yapmak zorunda olduğu deprem harcamalarını seçimlerde AK Parti hesabına yazmak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Artı Gerçek - Maraş'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremler sonrası iktidar, arama kurtarma ve yardımların geç gittiği yönünde sert bir dille eleştirildi.

Muhalefet de afet yönetimi konusunda iktidara yüklenirken iktidar da 'deprem felaketine siyaset karıştırılmamalı' argümanını dillendiriyor.

Yine muhalefet ise, siyasetin asıl böylesi bir dönemde yapılması gerektiğinin altını çizerek seçimin ertelenmemesi yönünde çağrıda bulunuyor.

Bu tartışmaların gölgesinde seçime yönelik açıklamalar da art arda geliyor.

ERDOĞAN DEPREM PARALARINI SEÇİMDE Mİ KULLANACAK?

Gazeteci Murat Yetkin, kendi internet sitesinde yayımlanan “Erdoğan taktik değiştiriyor: seçime düşen depreme sarılır” başlıklı yazısında, AKP’nin seçim döneminde atacağı adımları ele aldı.

Yetkin, “Erdoğan deprem ardından taktik değiştiriyor. Cumhurbaşkanı devletin yapmak zorunda olduğu deprem harcamalarını seçimlerde AK Parti hesabına yazmak istiyor” yorumunda bulundu.

Yetkin, "Erdoğan deprem ardınan taktik değiştiriyor. Cumhurbaşkanı devletin yapmak zorunda olduğu deprem harcamalarını seçimlerde AK Parti hesabına yazmak istiyor" ifadelerine yer verdi.

Yetkin, yazısında, "Hem Ankara’da iktidar çevrelerinden alınan izlenim hem de Erdoğan’ın son hamle ve çıkışları, Cumhurbaşkanı'nın devletin yapacağı deprem onarım ve yeniden inşa faaliyetini AK Parti’nin seçim kampanyasına dönüştürme hazırlığında olduğunu gösteriyor. Bu taktik deprem felaketi ardından yaşanan sorunların getirdiği tepkiyi, 'Ancak ben düzeltirim, bir yılda düzeltirim' gibi çaresiz kalan insanların inanmak isteyeceği sloganlarla neredeyse tamamen iletişim ve algı yönetimi yöntemlerine dayanıyor" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar