Numan Kurtulmuş: Yeni Anayasa çalışmalarını önümüzdeki hafta başlatıyoruz

Numan Kurtulmuş: Yeni Anayasa çalışmalarını önümüzdeki hafta başlatıyoruz
Numan Kurtulmuş, yeni anayasa vurgusu yaparak "Türkiye'nin ihtiyacı olan, darbenin ürünü olan fikirlerden kurtulmuş yeni bir anayasayı yapması boynunun borcudur" dedi. Önümüzdeki haftayı işaret eden Kurtulmuş, önce partilerle temas yapılacağını söyledi.

Artı Gerçek - 23 Nisan Özel Oturumu’nun açılışında yeni Anayasa mesajı veren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bundan sonraki süreçte ihtiyacı olan gerçekten sivil gerçekten darbenin ürünü olan fikirlerden kurtulmuş yeni bir anayasayı yapması boynunun borcudur” dedi.

23 Nisan haftasından sonra partilerle temasa geçerek çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Kurtulmuş, “Fikri olan her türlü kurum ve kuruluşun bu sürece açık ve şeffaf bir şekilde katkı vermesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. Genel Kurul’a hitap eden Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

‘PARTİLERİN UZLAŞI İLE BULACAĞI YÖNTEMLER…’

“TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne de salahiyetine de sahiptir. Şu anda bu Meclis halkımızın son seçimde verdiği oyların yüzde 95’inin temsil edildiği fevkalade büyük bir temsil gücüne sahiptir ve bu Meclis eğer milletin iradesini tecelli ettirebilecek bir imkana sahip olursa anayasamızı da yapabilecek imkan ve kudrete sahiptir. Bunun için yeter ki doğru zeminde doğru yöntemlerle tartışmayı başaralım. Çoklu zemin TBMM’dir. Doğru yöntemler de partilerin uzlaşı ile bulacağı yöntemlerdir.

Bunları önyargısız bir şekilde konuşarak Türkiye’nin bundan sonraki süreçte ihtiyacı olan gerçekten sivil gerçekten darbenin ürünü olan fikirlerden kurtulmuş yeni bir anayasayı yapması boynunun borcudur diye düşünüyoruz.

‘SÜRECİ BAŞLATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Bu çerçevede hemen 23 Nisan haftasından sonra bu milli egemenlik haftasını geride bıraktıktan sonra önce partilerle yapacağımız temasla bu süreci başlatmayı düşünüyoruz ve arkasından da ifade ettiğim gibi sivil toplum kuruluşlarının üniversitelerin hukuk camiasının fikri olan her türlü kurum ve kuruluşun bu sürece açık ve şeffaf bir şekilde katkı vermesini temenni ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar