Oktugan eylemlerinin ardından Erdoğan'dan açıklama: Kanun teklifi sunacağız

Oktugan eylemlerinin ardından Erdoğan'dan açıklama: Kanun teklifi sunacağız
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın bir öğrenci tarafından öldürülmesi protestoları tüm ülkeye yayıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde şiddete karşı yasa taslağı hazırlayacaklarını duyurdu.

Artı Gerçek - İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından öldürülmesini protesto eden öğretmenler Türkiye çapında iş bıraktı ve protesto gösterileri düzenledi. İstanbul ve Ankara'nın dışındaki kentlerde de sokağa çıkan öğretmenler, okulda şiddetin önlenmesi için yasa çıkarılması talebini bir kez daha dillendirdi. Protestoların üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'e kanun teklifi sunacaklarını açıkladı. Buna göre öğretmenlere yönelik şiddet eylemlerinde tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek, cezalar iki katına çıkacak.

Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle,

• Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak.
• Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek.
• Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek.
• Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.

Öğretmenlerimiz müsterih olsun.

Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar