Olof Palme Vakfı’ndan DEM Parti’ye ziyaret

Olof Palme Vakfı’ndan DEM Parti’ye ziyaret
Olof Palme Vakfı’ndan gelen heyet DEM Parti’yi ziyaret etti. Ziyarette, dünyada yükselen aşırı sağ hareketlere karşı enternasyonal dayanışmanın önemi vurgulandı.

Artı Gerçek- Olof Palme Vakfı’ndan gelen heyet DEM Parti’yi ziyaret etti. Heyet Türkiye’deki siyasi atmosfere dair bilgi alarak, dünyada yükselen aşırı sağ hareketlere karşı enternasyonal dayanışmanın önemini vurguladı.

İsveç Sosyal Demokrat Partisi’nin bir kuruluşu olan Olof Palme Vakfı’ndan gelen bir heyet, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü’ne ziyaret etti. İl Örgütü binasında gerçekleşen ziyarette, heyeti DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz’ın yanı sıra partinin il yöneticileri karşıladı. Ziyarette, dünyada yükselen aşırı sağ hareketlere karşı enternasyonal dayanışmanın önemi vurgulandı.

Heyet, Türkiye’deki siyasi atmosferi, Kürt sorununu ve buna karşı DEM Parti’nin yürüttüğü mücadeleye dair sorular sordu.

KÜRT SORUNU KONUŞULDU

DEM Partili yöneticiler, heyete Türkiye'deki sorunların kaynağının Kürt sorununun çözümsüzlüğü olduğunu belirtti. İktidarın, son yıllarda Kürt siyasetine dönük baskı yaptığını ve bu kapsamda DEM Parti’yi tamamen siyasetten silmeyi amaçladıkları vurgulandı. Türkiye’de Meclis'in çalışamaz hale geldiğini, basına yönelik baskıların olduğu ve yargı erkinin iktidarın eline geçtiği ifade edildi. DEM Partililer, bütün baskılara karşı mücadele ederek siyaset yaptıklarına dikkat çekti. Heyetin baskılara karşı nasıl direnildiği sorusuna DEM Partililer, muhalefet ile ortak siyaset yaparak mücadele geliştirdiklerini ve bu çerçevede iktidarın politikalarını değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar