Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu açıklamasına tepki: Türk siyasi tarihinin en vahim iftirası

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu açıklamasına tepki: Türk siyasi tarihinin en vahim iftirası
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki uyuşturucu trafiğinin arttığına yönelik sözlerine ilişkin, "Türk siyasi tarihinin en vahim iftirası" değerlendirmesini yaptı.

Artı Gerçek - AKP Gnel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Merkezi'ndeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ile ilgili iddiasına ilişkin konuştu. Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Açık bir şekilde özür dilemesi gerekir. Polis ve jandarma teşkilatı tarafından yargıya taşınacak" dedi.

Çelik, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın grup başkanvekilliğinden "affını istemesiyle" ilgili, "Sayın Mahir Ünal’a bu zamana kadar yaptıklarından, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda buluştu. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'CUMHURBAŞKANIMIZ SEÇİME KADAR KESİNTİSİZ ÇALIŞMA TALİMATI VERDİ'

"TBMM açıldı. Cumhurbaşkanımız seçime kadar kesintisiz çalışma talimatı verdi. Seçime ilişkin çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Bu toplantıyla birlikte milletvekilleriyle yaptığımız toplantı tamamlanmış oluyor."

'MAHİR ÜNAL'IN GÖREVDEN AYRILMASI'

"Dün bazı değişiklikler oldu. Sayın Mahir Ünal'a teşekkür ediyoruz. Özlem Zengin Hanım aday gösterildi. Bundan sonraki çalışmalarından kuşkumuz yok. Yeni grup başkanvekili seçimimiz Çarşamba grup toplantısından sonra belirlenecek."

KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU İDDİASI: 'AÇIKÇA ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR'

“Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticareti yapıldığı gibisinden belki de Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır. Söyleyen kişinin alnına bu iftira ömrü boyunca yapışacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun polis ve Jandarma teşkilatından açıkça özür dilemesi gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu provokasyonu yakında zamanda TSK'ye atılan iftira halkasının utanç verici devamıdır. TSK'ye 'kimyasal silah kullanıyor' diyen bir vekil olacak, buna karşı tutum alınmayacak, sadece 'böyle konular ulu orta konuşulmaz' dediler. Türkiye siyasi tarihinde pek çok yanlış söz söylenmiştir, bu kadar utanç verici şekilde Türkiye'nin güvenlik kurumlarını hedef alan utanç verisi sözler bir genel başkanın ağzından bu derece yoğunlukta duyulmamıştır.

Çıktı bir CHP'li vekil TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasını dillendirdi, sonra CHP'li vekiller mahkeme bastı, orada eşkıyalık yapıyorlar. Bu eylem de kabul edilemez ve gayrimeşrudur.

'YARGIYA TAŞINACAK'

“Normal bir demokratik algıları olsa derhal özür dilemeleri gereken, insanı sokağa çıkarmayacak sözleri siyaset biçimi gibi üstelik video çekerek ortaya koyuyorlar. Bunun adı yıkım siyasetidir. Bu konu polis ve jandarma teşkilatı tarafından yargıya taşınacak bir konu olacaktır.”

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ: TAKVİM YARIN NETLEŞECEK

"Cumhur İttifakı olarak ortak bir çalışma yürütüyoruz. Adalet Bakanımız, MHP'den Fethi Yıldız bey ile bir araya gelecekler, yarın takvim netleşecek. Bazı siyasi partilere ziyaret olacak. Heyeti yarın görürsünüz. Bakan Bey olacak, siyasi arkadaşlarımız da olacak. Referanduma gittiğinde temel hak ve hürriyetler ile aile kurumunun korunması ile ilgili düzenleme önerisi getiriyoruz. Referanduma gitmesi halinde ezici çoğunlukla geçebilecek bir düzenleme. Referanduma götürülmesinden de herhangi bir çekince olmaz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar