Ordu'da AKP'nin görevden aldığı Enver Yılmaz İYİ Parti'nin adayı

Ordu'da AKP'nin görevden aldığı Enver Yılmaz İYİ Parti'nin adayı
AKP tarafından 2018'de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Enver Yılmaz, 31 Mart seçimleri için İYİ Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Enver Yılmaz’ın kısa süre içerisinde seçim çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Soner ÖZDEMİR


ORDU - İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz oldu. AKP tarafından 14 Eylül 2018'de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan ve o günden itibaren aktif siyaset hayatına da son veren Enver Yılmaz, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

İYİ PARTİ GİK ÜYESİ AÇIKLADI

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Yalçın, "Ülkemiz siyaseti açısından önemli bir gün. Arkadaşlar ilan etmekten şeref duyuyorum. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ordu ve İstanbul Milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’dır" dedi.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

AKP tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı olarak Ordu’dan aday gösterilen ve seçimi kazanan Enver Yılmaz, 14 Eylül 2018'de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı. Yılmaz, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer vermişti:

"Söylenecek o kadar söz var ki. Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allah'a emanet olunuz."

PROTOKOL KAVGASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

23 Temmuz 2017'de Ordu’nun Aybastı ilçesinde Perşembe Yayla Şenliği´nde dönemin Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile dönemin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında protokol tribününde kavga çıkmış ve o dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, kavganın arasında kalarak şenliği terk etmişti.

İYİ Parti tarafından adaylığı açıklanan Enver Yılmaz’ın kısa süre içerisinde seçim çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar