Özel: 10 depremzededen 7’si hala çadırda, konteynerde

Özel: 10 depremzededen 7’si hala çadırda, konteynerde
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kadirli'de toplu açılış terenine katıldı. Özel buradaki konuşmasında depremzelerin çoğunun hala çadırlarda kaldığını belirterek, "20 ay oldu daha 101 bin konut yaptılar. Yani konutların yüzde 30'unu verdiler" dedi.

Artı Gerçek- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadirli Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Özel, deprem konutlarıyla ilgili eleştiride bulundu. Depremden etkilenen 10 kentte büyük yıkımların yaşandığını hatırlatan Özel depremzedelerin çoğunun hala çadırlarda kaldığını belirtti. Özel şu ifadeleri kullandı:

“Büyük bir deprem yaşadık, Allah rahmet eylesin hem Osmaniye’de hem de 10 vilayette çok kayıp verdik. Deprem sonrası çıktılar ‘Bir yılda tüm evleri yapacağız’ dediler. ‘Yapamazsınız, kandırmayın’ dedik. Söz veriler ama sonunda ‘650 bin konutu bir yılda bitireceğiz’ dediler, ikinci yıl geliyor 20 ay oldu daha 101 bin konut yaptılar. Yani konutların yüzde 30'unu verdiler. Osmaniye’de de durum farklı değil, ‘11 bin 225 konut yapacağız’ dediler. Şimdiye kadar verdikleri konut 4 bin 79. Bu konuyu milletvekilimiz Asu Kaya ifade etti. Valilik doğru olmadığını söylemişti. Ama resmi rakamlar Asu Kaya’yı doğruladı. Burada da 3 depremzededen 2 tanesi halen daha evine kavuşamadı. Türkiye’de 10 depremzededen 7 tanesi ikinci yıl geliyor hala daha çadırda, hala daha konteynerde. Hepimizin büyük dertleri var. Fıstıkçı dertli, emekli dertli, çalışanlar, köylüler dertli. Üzülmeyin, tüm dertlerin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi."

Özel, konuşmasının ardından Hatay'a hareket etti. (DHA)

Öne Çıkanlar