Özel'den buğday alım fiyatı tepkisi: Kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir

Özel'den buğday alım fiyatı tepkisi: Kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir
CHP lideri Özel, Bakanlığı'nın açıkladığı hububat alım fiyatına tepki gösterdi. Özel, "Kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı hububat alım fiyatına tepki gösterdi. Özel, "Açıklanan hububat fiyatı, maliyetin bile altında kalmıştır, buğdayın kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir" dedi.

Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO), çiftçinin beklediği buğday alım fiyatlarını açıkladı. TMO'dan yapılan açıklamada makarnalık buğday fiyatı ton başına 10 bin TL, ekmeklik buğday fiyatı ise 9 bin 250 TL olarak açıklandı. TMO, arpa alım fiyatını ise 7 bin 250 TL olarak duyurdu. Aynı zamanda Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) yer alan çiftçilere buğdayda ton başına bin 750 TL, arpada ise 750 TL destekleme verileceği açıklandı.

CHP Genel Başkanı Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi.

AKP hükümeti ve Bakanlığın, çiftçilerin alın terini ve emeğini yok saydığını belirten Özel, "Bu, üreticinin ölüm fermanıdır. Açıklanan hububat fiyatı maliyetin bile altında kalmıştır, buğdayın kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir." ifadelerini kullandı.

Özel'in Paylaşımı şöyle:

"AK Parti Hükümeti ve Tarım Bakanlığı çiftçilerin alın terini, emeğini maalesef yok saymıştır. Bu, üreticinin ölüm fermanıdır. Açıklanan hububat fiyatı, maliyetin bile altında kalmıştır, buğdayın kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar