Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıkladığı çeltik alım fiyatı piyasadaki alım fiyatının ve maliyetin altında kaldı. Artı Gerçek'e konuşan üreticiler, ziraat odaları ve uzmanlar fiyatın revize edilmesi çağrısı yaptı.
Malatya’da bu sene kayısının bol olması, fiyatlarda uzun süre yaşanan istikrarsızlık kayısının fiyatının düşmesine neden oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı taban fiyat üreticiyi memnun etmedi.
Fıstık üreticisinin taban fiyat uygulaması ve alım garantisi talebine TMO'da olumsuz yanıt geldi. Fındıkta taban fiyat uygulaması ve alım garantisi olduğunu hatırlatan CHP'li Mahmut Tanal duruma tepki gösterdi: Devlet eliyle ayrımcılık yapılıyor.
Malatya'da geçen yıl 200 TL olan kayısının 100 TL'ye kadar düşmesinin ardından TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'ya giderek incelemelerde bulundu. Güldal, "TMO'nun en yüksek fiyatı vermesi anlamında bir beklenti doğru değil" dedi.
Malatya'da kayısı fiyatlarındaki istikrarsızlığa tepki gösteren çiftçiler, artan maliyetlere rağmen fiyatların düşmesini protesto etti. Tüm Üretici Köylü Sendikası yetkilisi Bayram Adil Aktaş, taban fiyatın acilen belirlenmesini talep etti.
Maliyetlerin yüzde 69 artmasına rağmen fıstık fiyatının geçen yıla göre düştüğünü açıklayan Urfa Ziraat Odası acil müdahale alımı çağrısı yaptı. CHP'li Mahmut Tanal da, fıstıkta taban fiyat uygulamasının başlatılması talebiyle TMO'ya başvurdu.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, geçen sene 200 TL olan kayısı fiyatının bu yıl yarı yarıya düşmesini protesto etti. Yıldız, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin önünde megafonla kayısı satarak üreticinin durumuna dikkat çekti.
TMO'nun hububat için açıkladığı rakamlara tepki gösteren çiftçiler, “Bu toprakları insansızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi. Çiftçiler, kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğini vurguladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin belirlediği, ton başına buğday için 11 bin TL, arpa için de 8 bin TL alım fiyatına üreticiler tepkili: 'Maliyeti bile karşılamıyor, bu gidişle çiftçiliği bırakacağız'
CHP lideri Özel, Bakanlığı'nın açıkladığı hububat alım fiyatına tepki gösterdi. Özel, "Kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir" dedi.
TMO, 2024 yılı buğday alım fiyatı ile destekleme fiyatlarını açıkladı. Açıklanan fiyatlar beklentileri karşılamazken, çiftçiler tepki gösterdi.
Hasat döneminin başlaması ile beraber çiftinin gözü kulağı TMO’nun açıklayacağı buğday alım fiyatı ve ton başı destek miktarında. Kızıltepe Çiftçiler Dernek Başkanı Mikail Erbeyi, buğday taban fiyatlarının bir an önce açıklanması çağrısında bulundu.
2008 yılında yaşanan süt kriziyle 1 milyonu aşkın hayvanın kesime gittiğini ve ette ithalat bağımlılığının arttığını hatırlatan Keskin 'Aynı senaryoyu bir daha yaşamayalım' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, açıklanan fındık fiyatına tepki gösterdi, 'Fındık üreticisi, tarihin en büyük aldatmacasıyla karşı karşıyadır' dedi.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0.50 TL TMO Alım Primi Desteği' ödenecek.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, yerli ayçiçeği hasadına sayılı günler kala 18 bin ton yağ ihalesi gerçekleştirmesi dikkat çekti.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, doğalgaz, su ve akaryakıttaki artışlarla ekmek fiyatının sonbaharda 7 liraya çıkacağını söyledi.
Venezuela’da buğday üretmek için anlaşma yapıldığını söyleyen Bakan Kirişci’ye tepki gösteren çiftçi, ‘Tarıma olan bu düşmanlığınızın nedeni nedir?’ diye sordu.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’ne doğrudan ithalat yoluyla alım yapılabilme yetkisi verildi.
Erdoğan’ın açıkladığı TMO buğday alım fiyatının serbest piyasanın altında olmasına tepki gösteren Çiftçiler Derneği, ‘Açıklanan fiyat, çiftçilere bir daha darbe vurmuştur’ dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da yapılan 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladı.
CHP Milletvekili Ayhan Barut, ‘Bölgemizde buğday hasadının başladığı günlerde TMO, buğdayın henüz taban fiyatını açıklamadı ve tonunu 430 dolardan 480 bin ton buğday ithal etti’ dedi.
Artan maliyet karşısında fındık üreticileri zor durumda. Üreticiler, ‘Seneye de böyle giderse istemeye istemeye fındıkla vedalaşacağız’ diyor.
Yeterince gübre verilemeyen mahsuller büyümeden sarardı. Mayıs-haziranda buğday ve arpa hasadına hazırlanan çiftçi kara kara düşünüyor.
Sağlam, Türkiye'nin Londra'daki tefeci piyasasından bir yıl geri ödemesiz 30-35 milyar dolar borç aradığını, bu borcun BOTAŞ ve TMO'nun dış ödemeleri için kullanılacağını söyledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Başkanı Ahmet Güldal, Rusya'dan 18 bin ton daha ayçiçek yağı geleceğini belirterek, ayçiçek yağında sorun olmayacağını dile getirdi.
2006-2020 yılları arasındaki TMO faaliyet raporu Tarım ürünlerindeki ithalatı nasıl arttığını gözler önüne seriyor.
Buğday satış fiyatı ton başına 2 bin 650 liradan 3.210-3.325 liraya çıktı.
Kuyrukta bekleyen yurttaşlardan biri 'Türkiye'yi bu hale getirenler utansınlar. Sabahın 8inden beri buradayım. Pirinç alabileceğim sadece, yağ yok. Her şey kötüye gidiyor' dedi.
Türkiye buğday ithalatında yüzde 80 Rusya ve Ukrayna’ya bağımlı. 435 bin tonluk buğday ihalesi açan TMO, uygun fiyata buğday bulamayınca 285 bin ton alabildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.