Özel'den 'para sayma' açıklaması: O avukat daha önce de şantaj yapmış

Özel'den 'para sayma' açıklaması: O avukat daha önce de şantaj yapmış
CHP lideri Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Özel, görüntüleri yayan avukatın daha önce de şantaj yaptığını ve hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gündemdeki konular ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP eleştirileri hakkında yeni açıklamalar yapan Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı hakkındaki 'para sayma' iddialarıyla ilgili ise "Kendimizden o kadar eminiz ki 'Görüntülerin tümünü bulun' dedim" ifadelerini kullandı.

'O AVUKAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

KRT'de Seçim Özel programına katılan Özel, para sayma iddialarına ilişkin soruları yanıtladı. Özel, "Canan Hanım daha iyi bilir paranın neden elden verildiğini. O avukat daha önce de şantaj yapmış. Hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kendimizden o kadar eminiz ki 'Görüntülerin tümünü bulun' dedim. 31 Mart akşamı göreceğiz iç karışıklık mı var dış karışıklık mı var. Bu seçimden güçlenerek çıkacağız" diye konuştu.

'KÖKSAL'IN GEÇ AÇIKLAMASI BİZİ TÜRBÜLANSA SOKTU'

Özel, CHP Afyon adayı Burcu Köksal'ın DEM Partilileri hedef alan ayrımcı sözleriyle ilgili de şunları söyledi:

"Burcu Köksal'ın açıklamasını ertesi gün üçe kadar geciktirmesi bizi türbülansa soktu. Kullandığı ifadeyi duymadım, duysam o an müdahale ederdim. İfadenin ne maksatla söylendiğini gördüm ama siyasette bunun karşı tarafta nasıl değerlendirileceği önemlidir. Burcu Köksal 'Siz düzeltin başkanım' dedi. Ben de 'CHP'nin kapısı herkese açıktır' dedim. Burcu Hanım'ın dediği, 'Ben burada belediyeyi kendim yöneteceğim, DEM ile ittifakımız yok' demek. Bu ifadelerin bu kelimelerle kullanılması genel seçimlerde DEM'e oy vermiş, yerel seçimlerde kendi isteğiyle CHP'ye oy verecek seçmeni rahatsız edebilirdi. Konuşmanın içindeki hüküm cümleleri biz dahil olduktan sonra düştü."

'ERDOĞAN'IN İŞİ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK, İŞİNE BAKSIN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim konuşmalarında "Birbirlerine düştüler", "Kimin eli kimin cebinde belli değil" gibi sözlerle kendilerini hedef almasına tepki gösteren Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan'ın işi enflasyonu düşürmek, işine baksın. Onun işi CHP kulisi konuşmak değil. 'CHP'nin yaptığı bir işle övüneceksiniz' deseniz CHP tüm partilerle bayramlaşan tek partidir derim

Bizim milletimiz sahtekarlığı sevmez. Her gün benimle İmamoğlu arasında geçtiğini iddia eden bir telefon konuşmasını yazıyor. İçeriği de doğru değil.

Siyaset öyle bir noktaya geldi ki AKP'ye her şey serbest, diğerlerine her şey yasak. Kimlik siyaseti üzerinden kavga yapıp Tayyip Bey'in istediği zemine gidecek halimiz yok. O konfor günleri bitti."

PARA SAYMA KONUSU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Kurultayı öncesinde delege satın aldığı iddiasıyla servis edilen ve bir büroda para sayıldığını gösteren görüntülerin 4.5 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüntülerin CHP İstanbul İl başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgili olduğu belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında bugün (14 Mart) eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ifade vermek üzere adliyeye gelmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar