Özel'den Sinan Ateş davası yorumu: 'Eninde sonunda siyasi bağlantılara ulaşılması gerekiyor'

Özel'den Sinan Ateş davası yorumu: 'Eninde sonunda siyasi bağlantılara ulaşılması gerekiyor'
CHP lideri Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin "Bu davadaki torbacılara müebbet verince sanki kamu vicdanı tatmin olmuş diyecekler" ifadesini kullandı. Özel, cinayetin eninde sonunda siyasi bağlantılara ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Artı Gerçek - Antalya'da Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin konuştu.

"Bir cuma namazı çıkışında Sinan Ateş'i vurdular ve orada bıraktılar" diyen Özel, MHP'nin baş sağlığı dilememesi ve ailesine taziyeye gitmemesini hatırlattı.

Cinayete ilişkin dün çıkan kararı hatırlatan Özel, Kararda bir gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dört gazeteci ve Ateş'in ailesini açıkça tehdit ettiğini söyledi.

'GERÇEK KATİLLERİ GÖRMEZDEN GELDİLER'

Özel, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Tetikçiye, azmettirene, taşıyana ve keşif yapana cezaları verdiler ama asıl azmettirenleri, hedef gösterenleri, talimat verenleri, finans edenleri, bu işe devletin polisini karıştıranları ve gerçek katilleri görmezden geldiler"

Şimdi bir dava daha yürüyor. Bu davadaki torbacılara müebbet verince sanki kamu vicdanı tatmin olmuş diyecekler. O davayı, gizli yürütülen soruşturmadan sır verip ser vermiyorlar. Sanki orada takipsizlik verecekler. O dava uyuşturucu çeteleri ile siyaset bağlantısının düğüm noktasıdır. O davanın açılması, kabul edilmesi, takipsizlik verilmemesi ve adaletin yerine gelmesi, eninde sonunda da siyasi bağlantılara ulaşılması gerekmektedir." (ANKA)

Öne Çıkanlar