Özel'in bayram mesajında 'normalleşmeli' yanıt

Özel'in bayram mesajında 'normalleşmeli' yanıt
CHP lideri Özgür Özel, Kurban Bayramı mesajında, "Türkiye’nin normalleşmesi, siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesini gerektirmektedir" dedi.

Artı Gerçek - MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'normalleşme' ve 'yumuşama' kavramları çerçevesindeki açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt niteliğinde bayram mesajı geldi.

Özel, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Özel'in mesajında siyasetteki 'normalleşme' tartışmalarına ilişkin "Türkiye’nin normalleşmesi, siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesini gerektirmektedir. Son seçimlerin birinci partisi olarak, normalleşme sürecinde önemsediğimiz asıl mesele budur" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

'31 MART'TA ONAY ALAMAYAN KABİNE'

CHP lideri Özel'in mesajı şöyle:

"Ülkemiz ve yurttaşlarımız, yanlış siyasi tercihler nedeniyle uzun süredir ekonomik zorluklar yaşamaktadır. 31 Mart yerel seçimlerinde siyasi ve ekonomik tercihleri halkın onayını alamayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ise, vergide adaleti sağlayacağına, asgari ücreti artırmama fikrinden vazgeçeceğine, en düşük emekli maaşını artıracağına, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenlemelerin hazırlığını yapmaktadır.

'SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GENİŞLETECEĞİZ'

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden olan eğitim emekçileriyle İstanbul’da, emeklilerle Ankara’da, çay üreticileriyle Rize’de, hububat üreticileriyle Hayrabolu’da bir araya gelerek, sorunlarını duyurduk. Kurban Bayramı’nın ardından Gebze’de emekçilerle, asgari ücretlilerle bir araya geleceğiz. Yurttaşlarımızın daha yaşanılabilir koşullarda hayatlarını sürdürebilmesi, mahkum edildikleri açlık ve yoksulluk sınırından kurtulabilmeleri için çaba harcamayı sürdürecek, yönettiğimiz yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik uygulamalarını genişleteceğiz.

'NORMALLEŞME SÜRECİNDE ÖNEMSEDİĞİMİZ ASIL MESELE BUDUR'

Türkiye’nin normalleşmesi, siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesini gerektirmektedir. Son seçimlerin birinci partisi olarak, normalleşme sürecinde önemsediğimiz asıl mesele budur.

FİLİSTİN'İ TANIMA KARARLARINA YENİLERİ EKLENMELİ

Tüm İslam alemi ve tüm insanlığın yüreğini acıtan Gazze’deki katliama karşı Filistin’i tanıma kararı alan Avrupa ülkelerine yenilerinin eklenmesini diliyor, dünyanın bu mezalim karşısında sessizliğini bozmasını temenni ediyorum.

Tüm milletimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın tüm İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesini diliyorum."

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı AKP'ye yönelik ilk çıkışını, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine dair gelişmeler üzerine vermişti.

10 Haziran’da CHP lideri Özgür Özel’le görüşen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapmayı planladıkları görüşmenin Bahçeli’nin çağrısı sonrasında gerçekleşmediğini söylemişti.

Aynı gün İletişim Başkanlığı, Ateş’in Erdoğan’la görüşeceğini duyurmuş, ertesi gün Beştepe’de buluşma gerçekleşmişti. Erdoğan ayrıca aynı gün CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel’le görüşmüştü.

11 Haziran’da partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir” demiş ancak 12 Haziran’da üzerinde “Allah bana yeter” diye yazan yüzüğünü Instagram’dan paylaşarak şunları demişti:

“AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek.”

BAHÇELİ'NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bahçeli, bugün yayınlanan Kurban Bayramı mesajında ise, 'normalleşme' için "Safsata" dedi. Bahçeli, "Yumuşama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN İSPANYA DÖNÜŞÜ ÖZEL VE BAHÇELİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İspanya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Özel ile görüşmesi hakkında, "İki gün sonra ortaya maalesef arzu etmediğimiz bir yaklaşım çıkınca bu durum da bizi üzmedi değil. Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler. Eğer bu iade-i ziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili olarak da "Devlet Bey'in açıklaması devlet adamı yaklaşımıyla, sakin, bir tartışmaya fırsat vermeden yapılmıştır. Konuyu bu şekilde kapatmış olması gayet isabetlidir" dedi.

"Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz" diyen Erdoğan "Cumhur İttifakı bir altılı masa değildir" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar