Özgür Özel, Bahçeli'ye DEM Parti açıklamalarını hatırlattı, 'Herkes el sıkışmalıdır' dedi

Özgür Özel, Bahçeli'ye DEM Parti açıklamalarını hatırlattı, 'Herkes el sıkışmalıdır' dedi
CHP lideri Özel, MHP lideri Bahçeli'nin DEM Parti'nin kapatılması, vekillerin tutuklanması için açıklamalar yaptığını hatırlattı, "Herkes temas halinde olmalıdır, el sıkışmalıdır" dedi. Özel adaylıkla ilgili "Hiçbir hevesim yoktur" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde , İsrail'in son saldırıları üzerine iktidardan gelen açıklamalar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Parti grubunu ziyaret ederek Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ile tokalaşması, 'normalleşme' adımları ve erken seçime dair mesajlar verdi.

"İsrail'in gücü öyle Türkiye'ye yetmez. O Netanyahu'nun hep birlikte anlını karışlarız ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz" diyen Özel, Meclis'te İsrail konusunda özel oturum talep etti.

Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasını olumlu bulan Özel, "Düne kadar bize bu yüzden demedikleri hakaret kalmıyordu" hatırlatması yaptı.

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

MECLİS'TE İSARİL OTURUMU TALEBİ

"Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle açıktan tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu somut gerekçeleriyle açıklaması lazım. Bunu söylemek, 'Benim arkamda durun, savaş durumu var' söylemi, 'Açsınız, yoksulsunuz ama tehlike büyük, beni desteklemelisiniz' noktasındaki faydacılığından endişe ediyor herkes. İsrail'in yaptığı insanlık suçunu ilk günden bugüne lanetledik. Dünyadaki tüm sosyalist, sosyal demokrat liderlere 'Filistin'i tanıyın' diye mektup yolladım. Filistin davası, bütün CHP'lilerin davasıdır. İsrail'in saldırganlığına karşı diplomatik atak, uluslararası kuruluşların harekete geçirilmesi noktasında, hükümet ne yapacaksa destekliyoruz, fazlasını bekliyoruz.

'TEHLİKE BÜYÜK, BİRLİK ZAMANI' SÖYLEMİNE MİLLETNİ KARNI TOK'

Bugün Türkiye'de en büyük sorun; yoksulluk, hayat pahalılığı ve işsizlik. Güvenlik kaygıları arttığında bunlar geriye gidiyor. Bunları önlemeyip, 'Tehlike büyük, şimdi birlik olma zamanı' söylemlerine milletin karnı tok. Bir tehlike görüyorlarsa Meclis'te anlatsınlar, hep beraber bilelim, gereğini beraber yapalım. İstanbul, Ankara'nın belediye seçimlerini beka sorununa çevirip, oy isteyenlerden, Ekrem İmamoğlu'nu Sisi'ye benzetip, Mursi için önceki başbakanına oy isteyenlerin samimiyetlerinden şüpheliyiz. Tehlike büyükse, birlikten, beraberlikten yanayız. Bir savaş olduğunda bu ülkeyi savunmayı dedelerimiz gibi biliriz. Birlik, beraberlik olacaksa, önce bu milletle kucaklaşılacak. Normalleşme diyorsunuz bütün muhalifleri içeri atıyorsunuz, endişe ettiklerinize siyasi yasak getirmenin, herkesi yıldırmanın peşindesiniz. İsrail kim, cürmü kadar yer yakar.

'TERÖR YUVASI' DEDİĞİ PARTİYE GİTTİLER EL SIKIŞTILAR'

Sıkışınca 'tehlike büyük arkamıza dizilin'... Bize geçmişte DEM'leniyor diyenler, sadece HDP vekilleriyle el sıkıştık diye terör örgütleriyle el ele kol kola diyenler bugün gittiler, Devlet Bahçeli için söylüyorum, 'kapatılsın' dediği partiye, 'milletvekilleri içeri atılsın' dediği partiye, eş genel başkanını içeriye attırdığı, 'çıkmasın' dediği partiye, 'hazine yardımı vermeyin' dediği partiye, 'terör yuvası' dediği partiye gittiler el sıkıştılar. Düne kadar bize bu yüzden demedikleri hakaret kalmıyordu. Ben Devlet Bey kadar hararetle el sıkışıp büyük bir memnuniyetle kucaklaşmayı geçmişte yapmadım.

'NORMALLEŞMENİN MİMARI BİZİZ'

Bu ülkenin seçilmiş tüm partileri değerlidir, herkes temas halinde olmalıdır, el sıkışmalıdır. Bu normalleşmenin mimarı biziz. Ama işine geldiği zaman normalleşeyim, işine geldiği zaman düşman hukuku uygulayayım, öyle bir şey yoktur...

'İSRAİL'İN GÜCÜ TÜRKİYE'YE YETMEZ'

İsrail'in gücü öyle Türkiye'ye yetmez. O Netanyahu'nun hep birlikte anlını karışlarız ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz.

'ELLERİN HAVADA BIRAKILDIĞI DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK'

HDP 6 buçuk milyon oy almış. O seçmenin temsilcileriyle merhabalaşmak... İYİ Parti'yi temsilen Musavat Bey'e sarılmak... Bunlar siyasette olmazsa olmazlar. Bunu yapmadığınızda, o kişilere oy vermiş kişilere saygı duymuyorsunuz.

Siyasette ellerin havada bırakıldığı dönemi CHP geride bıraktı. Gördüğünüz gibi artık herkes geride bırakıyor.

'HİÇBİR ADAYLIĞIM, HİÇBİR HEVESİM, TALEBİM YOKTUR'

'Erken seçim' diye meydanlar inliyor. Bu şartlar altında Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir. Eğer erken seçim olursa gelir hep birlikte milletin önüne gideriz. Yok erken seçim olmazsa, bu milleti açlığa, yoksulluğa itip 5 yılın sonuna doğru 'gelin seçimleri 6 ay önce yapalım, ben aday olayım.' Öyle bir şey yok!

Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz.

Kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. Hedefim CHP'yi iktidar yapmaktır.

("Cumhurbaşkanlığına yakıştırdığınız bir aday var mı?" sorusu üzerine) CHP’nin Cumhurbaşkanlığına benim kimi yakıştırdığım değil, CHP’nin üyeleri başta hatta mümkünse ki geniş halk yoklaması... CHP üyelerinin de üzerinde, gönül veren, adayının kim olmasını belirlemek isteyen herkesin fikrine başvuracağız. Ortak akılla, en geniş mutabakatla en iyi adayı belirleyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın ki CHP’nin belirleyeceği cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanı olacak. O yüzden sorumluluğumuz çok ağır. Aday belirlemiyoruz, cumhurbaşkanı belirliyoruz" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Sinan Ateş kararı ve DEM Partili vekillerle tokalaşma sonrası Bahçeli ve Erdoğan'dan sürpriz görüşme

Öne Çıkanlar