Sinan Ateş kararı ve DEM Partili vekillerle tokalaşma sonrası Bahçeli ve Erdoğan'dan 42 dakikalık sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Sinan Ateş davası kararının ve Bahçeli'nin DEM Partili vekillerle tokalaşmasının ardından bir araya geldi. Görüşme 42 dakika sürdü.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partisi AKP'nin iktidar ortağı olan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, programlarında yer almayan sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, bugün saat 14:00'da, Bahçeli'nin Ankara'daki konutunda biraraya geldi.

ELİNDE TESBİHLE KARŞILADI

Bahçeli Erdoğan'ı konutunun dışında, elinde tesbihle bekledi.

Görüşme, 42 dakika sürdü.

'ZAMANLAMA MANİDAR': SİNAN ATEŞ KARARLARINDAN BİR GÜN SONRA

Görüşme, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in sokak ortasında öldürülmesine ilişkin görülen ve MHP'nin üst düzey yetkililerinin de isimlerinin sık sık geçtiği cinayet davasında beş kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinden bir gün sonra yapıldı.

BAHÇELİ DEM PARTİLİ VEKİLLERLE TOKALAŞIP 'YENİ DÖNEM' DEMİŞTİ

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi aynı zamanda, MHP liderinin salı günü, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı resepsiyonundaki "yeni dönem" açıklamasından sonra gerçekleşti. Bahçeli Meclis’in açılış oturumu kapandıktan sonra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleriyle tokalaşmıştı. Gazetecilerin ilgili sorusu üzerine de “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” yanıtını vermişti.

DIŞ POLİTİKA DA ELE ALINACAK

Erdoğan ve Bahçeli'nin, Ortadoğu'daki gelişmeleri de ele alması bekleniyordu. Zira görüşme, Erdoğan'ın "İsrail Filistin ve Lübnan'dan sonra Türkiye'yi hedef alacak" iddiasının da hemen sonrasında gerçekleşti.

MGK TOPLANTISINDAN HEMEN ÖNCE

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ardından saat 15.00'te Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapılması da dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar