Özgür Özel: Dilruba adına özür dilerim, Erdoğan da 'sürtük' için özür dilesin

Özgür Özel: Dilruba adına özür dilerim, Erdoğan da 'sürtük' için özür dilesin
CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinden Dilruba Kayserilioğlu ile yan yana geldiği için özür dilemesini istemesinin ardından yeni bir hamle yaptı: "Dilruba adına özür dilerim, şimdi sıra Erdoğan'da. 'Sürtük' dediklerinden özür dilesin."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram yasağını eleştirirken iktidara yönelik ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'na destek olduğu için kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Özel, Dilruba Kayserilioğlu ile biraraya geldiği için "CHP lideri Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" diyen Erdoğan'a, kendisinin geçmişteki hakaretlerini hatırlattı:

"Ben ne dedim de özür dileyeyim. Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin. Ve Türkiye yeni bir aşamaya geçsin."

'AKP'Lİ OLMAYANLARI ÜZEN BÜTÜN İFADELERİ İÇİN ÖZÜR DİLESİN'

Özel, "Hadi Sayın Erdoğan da bir adım atsın, o da söylediği sözler ve AK Partililerin söyledikleri adına CHP'li ve AKP'li olmayanlar için üzen bütün ifadeleri için özür dilesin" diyerek ekledi: "Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Millet bunu istiyor. Ben üstüme düşeni yaptım. Bakalım Sayın Erdoğan bunu yapabilecek mi? Yaparsa teşekkür ederim."

CHP lideri, teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek gerçekleştirdiği kılıçlı yemin hakkında da konuştu:

"Türkiye Narin'e yas tutarken Erdoğan'ın Dilruba'ya, teğmenlere ve Hulusi Akar'ın o ifadelerle kullandığı bütün ifadeler son derece sorunlu ifadeler. Teğmenler kılıç çattılar ya, yıllardır yapılan bir yeminden bahsediyoruz. Geçen sene gittiler ve hep birlikte kapalı spor salonunda yaptılar. Bu sene de siz ayrıldıktan sonra o ritüeli yaptılar. Bu insanlara sırf birilerinin gazını almak ve birilerinin istediği gibi kutuplaşmak için hesap ödeteceğiz yaklaşımları son derece sorunlu. Bu ifadeleri bir an önce terk etmesini, bu meseleyi suni sorun hale getirmemesini düşünüyoruz."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Özgür Özel'in 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış töreninde Kayserilioğlu ile biraraya gelmesine şu sözlerle tepki göstermişti:

"Kendi siyasi çıkarları dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Değiştik normalleştik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı İzmir'de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz mahcubiyet duygusu olur. İnsanda biraz hakaret ve düşünceyi ayıracak kadar feraset olur. Bunun adı tutarsızlıktır, tek parti kodlarına geri dönmektir. Bunu ne bize ne de millete yutturamazsınız. Millet ne dediğinize değil ne yaptığınıza bakar. O fotoğraf Türk siyaseti ne Türk demokrasisine yakışmamıştır. Gölge düşürmüştür. CHP lideri Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar