Özgür Özel, Erdoğan'la sohbetini anlattı, Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi: 'Dışişleri'ne bildireceğiz'

Özgür Özel, Erdoğan'la sohbetini anlattı, Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi: 'Dışişleri'ne bildireceğiz'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, büyükelçi Metin Feyzioğlu'nun kendisini karşılamamasını eleştirerek, durumu Dışişleri'ne bildireceklerini söyledi. Ada'da Erdoğan'la ne konuştuğunu da anlattı.

Artı Gerçek - 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yakın diyaloğu gündem oldu.

Özel, dikkat çeken sohbetlerinin, Kıbrıs temasları üzerine olduğunu söyledi. Özel, gazetecilerin sorusu üzerine, Erdoğan'la ne konuştuklarını şöyle özetledi:

"Nezaket cümleleri kuruldu, hal-hatır sorduk. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. 3 gündür Kıbrıs'tayız. Temaslarımız hakkında bilgi verdim. Burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun bir temas oldu. Erdoğan'la yeni bir görüşme planımız henüz yok."

Özel, ayrıca KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun CHP heyetini karşılamamasını eleştirdi. Yaşananları resmi yazıyla Dışişleri Bakanlığı'na bildireceklerini ifade ederek, "Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde ağırlandık. Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz."

OTELDE ÖĞLE YEMEĞİ

Öte yandan, törenlerin ardından siyasi parti başkanları, bir oteldeki öğle yemeğinde bir araya geldi.

bahceli.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otelde yaklaşık yarım saat süren görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından, Erdoğan, Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen yemek yaklaşık bir saat sürdü.

Özgür Özel, yemekte Tatar ve Erdoğan'ın salonun ortasında oturduklarını, diğer protokol üyelerinin ayrı masalarda bulunduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ-AJANSLAR)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar