Özgür Özel, Meclis açılışında neden ayağa kalktıklarını açıkladı: 'CHP'li Cumhurbaşkanı'na yapılmaması için adım attık'

CHP Genel başkanı Özgür Özel, Meclis açılışında Erdoğan'ı ayakta karşılama kararının gerekçesini açıkladı: CHP'li Cumhurbaşkanı'na yapılmaması için adım attık. CHP'li bir cumhurbaşkanı seçildiğinde AKP de aynı nezaketi gösterir.

Artı Gerçek - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında CHP Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşıladı. Önceki yıllardan farklı olarak CHP'nin Erdoğan'ı ayakta karşılamasıyla ilgili Genel Başkan Özgür Özel'den açıklama geldi. Açılış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, "Seneye bizim Cumhurbaşkanımıza da yapılmaması açısından önemli bir adım attık" dedi.

'ŞAŞILACAK Bİ ŞEY YOK'

Özel konuyla ilgili gelen soruya şöyle cevap verdi:

"Makama saygıda eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanının yeminine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ayakta yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı söylemiştik. Biz cumhurbaşkanını, yani Meclis'i açmakla yükümlü olan kişiyi makama saygısızlık yapmadan karşıladık şaşılacak bir şey yok."

'AKP DE AYNI NEZAKETİ GÖSTERİR'

CHP'li cumhurbaşkanı seçildiğinde de aynı tavrı beklediklerini belirten Özel şunları söyledi:

"Bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz. Seneye ya da ondan sonraki senede bizim cumhurbaşkanımıza yapılamaması için adım attık.. Seneye ya da ondan sonraki sene de 'CHP'li bir cumhurbaşkanı seçildiğinde AKP de aynı nezaketi gösterir."

Erdoğan'ın konuşmasın 'parti genel başkanı konuşması' olarak nitelendiren Özel, bu nedenle konuşma sonunda ayağa kalkmadıklarını belirtti ve şöyle dedi:

"Konuşması bir parti genel başkanı sınırları içindeydi. Rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. Giderken ayağa kalkma gereği duymadık."

'ZORLAMA OLMADI'

CHP Genel Başkanı, Erdoğan'ı ayakta karşılamayan milletvekilleri için de şunları söyledi:

"CHP demokratik partidir. Geçmişte de benzer kararlarda, karar uymak istemeyen dışarıda kalabilir dedik.. Herkes girecek ayağa kalkacak diye zorlama olmadı. herhalde 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih etmişler, içeride de bir kaç arkadaş kalkmamış. Partinin grup kararı olmadığı için sadece biz böyle davranacağız diye böyle bildirilmişti. İstemeyenlerin dışarıda kalabileceği de grup başkanımız tarafından bildirilmişti. Sorun görmüyorum."

Öne Çıkanlar