Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan öldürülen kurye Yunus Emre Göçer'in ailesine ziyaret

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ölümüne sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesini ziyaret etti: "Devleti yönetenlerin gösterdiği ihmalkarlık hepimizin canını sıkıyor. Gündemde tutmaya takip etmeye devam edeceğiz."

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmut tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesini ziyaret etti.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun neden olduğu ölümün ardından yaşananların 'tüm ülkenin yüreğini yakan bir durum' olduğunu ifade eden Özel, “Zamanı gelince şu lafı çok kolay söylüyor, ülkeyi yönetenler: ‘Dicle’nin kenarında bir kurt bir kuzuyu kapsa, hesabını bizden sorun demiş Ömer. Biz böyle kamu yöneticisiyiz.’ Hz. Ömer’in bu anlayışına sahip olduğunu söyleyenlere, bir kurdun, şeytanın gelip Somali’den kuzumuzu kaptığını ve kaçtığını söylemek lazım.

Siz bu sırada ne yaptınız? Niye bir kelime konuşmuyorsunuz? Adalet Bakanına soruluyor, ‘Gündem Filistin’ diyor. Filistin ile ilgili hepimizin yüreği yanıyor, her zeminde bunu gündemde tutmaya çalışıyoruz. Peki Yunus Emre Göçer ile ilgili hiç yüreğiniz yanmıyor mu?” dedi.

'ULUSLARARASI ANLAMDA BU MESELENİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAKİPÇİSİ OLMALI'

“Gündem niye Filistin olsun? Dünyada gündem Filistin olsun, Maltepe’de, İstanbul’da, Türkiye’de bir gündemimiz de Yunus Emre Göçer olsun. Onun gibi kurye kardeşlerimizin, güvenliği olsun” diyen Özel şöyle konuştu:

“Bu suçu işleyen, bu kazaya karışan herhangi bir vatandaş olsa gözaltına alınacak, sorgulanacak, tutuklanacak, tutuklanmazsa yurtdışı çıkış yasağı konulacak. Bunu herkes biliyor. Ama yabancı bir devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl bir ayrıcalık, bu nasıl bir kamu yönetimi, bu nasıl bir adalet? Ben annesinin sorduğu sorulara cevap verebilecek durumda değildim. Bu sorulara bu ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi lazım. Uluslararası anlamda bu meselenin Türkiye Cumhuriyeti takipçisi olmalıdır. Uluslararası hukuka göre suçu işleyen birisi ülkeyi terk etse de yapılacak çok şey vardır.

'MESELEYİ GÜNDEMDE TUTMAYA, TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bunların ciddi olarak takip edilip edilmediğini göreceğiz. Şu ana kadar ilgili ülkenin büyükelçiliğinden aileye bir ziyaret, bir taziyede bulunulmamış olmasını hem Türkiye hem de aileye karşı bir nezaketsizlik olarak nitelendiriyoruz. Bunu da ilgililerin dikkatine sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte tabii kapıdan girdiğinizde orada başka felaketlerle karşılaşıyorsunuz. Lise çağında bir genç kız var, babasız kalmış. Özel eğitim alması gereken otizmli küçük bir çocuk var.

Onlarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi elinden gelen her şeyi yapıyor, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ama bu tip meselelerin hassasiyetle üzerinde durulması lazım. Burada millet üstüne düşeni yaptı ama devletin yapmadığı anlaşılıyor. Devleti yönetenlerin gösterdiği ihmalkarlık hepimizin canını sıkıyor. Bu meseleyi gündemde tutmaya, takip etmeye devam edeceğiz."

İMAMOĞLU: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ekrem İmamoğlu da ziyarete ilişkin bir paylaşımda bulunarak "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile birlikte, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Bu olayın takipçisi, acılı ailenin de yanında olmaya devam edeceğiz. Merhuma bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi.


NE OLMUŞTU?

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut'un oğlunun karıştığı trafik kazası sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polislerin, Göçer'in şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu bulduğu ve araç sürücüsüne kusur atfetmedikleri ortaya çıkmıştı.

Dosyanın kusur tespiti için 7 Aralık 2023 tarihinde trafik bilirkişisine gönderilmesinin ardından ayın gün verilen raporda ise, araç sürücüsünün asli kusurlu olduğu, motosiklet sürücüsünün kusurun bulunmadığı tespit edilmişti. Bu sırada Muhammed Hasan Şeyh Mahmut'un 2 Aralık'ta yurt dışına kaçtığı anlaşılmıştı.

Göçer'in eşi Öznur Göçer'in "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi" demesi, olayın örtbas edilmek istendiği yorumuna yol açmıştı.

Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından beş gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin Somali Cumhurbaşkanı Mahmut ile görüştüğü de ortaya çıkmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un 'yukarıdan gelen bir telefonla, Somali Cumhurbaşkanı'na jest için bırakıldığını' yazmıştı.

Kuryenin ailesinin avukatı Iyaz Çimen, "Yüzde yüz kusurlu olan araç sürücüsünün 'Taksirle Adam Öldürme' den dolayı cezalandırılmasını bekliyoruz. Olaya ilk müdahale eden memurun yapmış olduğu hatalı değerlendirme neticesinde şu aşamada şüphelinin yakalanmamış oluşu, olayın üzerinden yaklaşık bir haftanın geçmesi dolayısıyla hiç yakalanamama ihtimaliyle karşı karşıyayız" demişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştır” demişti.

Tunç, “Alınan ikinci rapor üzerine iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmektedir. Sıfatı ne olursa olsun herkes kanun karşısında eşit olup şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar