Özgür Özel'den Dumlupınar'daki protokol krizine tepki: Ana muhalefet partisine gerekli saygı gösterilmeli

Özgür Özel'den Dumlupınar'daki protokol krizine tepki: Ana muhalefet partisine gerekli saygı gösterilmeli
Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek resmi törende CHP Lideri Özgür Özel'e konuşma için yer verilmedi. Özel duruma tepki gösterdi: Ana muhalefet partisine gerekli saygıyı gösterecek olgunlukta olmaları lazım

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Dumlupınar İlçe Başkanlığı ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Sosyal Tesisi ziyaretinin ardından Dumlupınar Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel burada yaptığı konuşmada, Kütahya’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek resmi törende konuşması için kendisine yer verilmemesine tepki gösterdi.

Ana muhalefet partisin gerekli saygı ve hürmetin gösterilmesi gerektiğini belirten Özel şöyle konuştu:

'ÜLKENİN ANA MUHALEFET PARTİSİNE GEREKLİ HÜRMETİ GÖSTRECEKSİNİZ'

"Biz buraya geldik, resmi törenlere katılacağız. Resmi törenlerde valilik, ısrarla gelmemizden endişe duyuyorlar. ‘Protokol konuşmalarında yer veremeyiz’. İşte, önce Spor Bakanı’nın geleceği duyuruldu. Başımızla beraber. Sayın Ali Yerlikaya apar topar gelmeye karar vermiş. Başımızla beraber. Şimdi yürütme adına protokol konuşmasında sayın bakanlar konuşsun ama genel başkan konuşmasın. Neden? Resmi törende yok. Sayın İçişleri Bakanı da teyit ediyor. Biz ülke protokolünde üçüncü sıradayız. Başbakan olmadığı için. Eğer Cumhurbaşkanı Yardımcısı da katılırsa dördüncü sıradayız. Onların protokol düzenine göre. Sayın bakanlar çok geride. ‘Efendim resmi tören bu töreni de geçelim de seneye yönetmelik düzenleyelim’. Vallahi Taksim meselesinde sorduk aynısını söylediler. Her tıkanıklıkta aynısını söylüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin inisiyatif kullanabilecek İçişleri Bakanları’nın, ülkenin ana muhalefet partisine -ki partinin kurucusu da Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk- gerekli saygı ve hürmeti gösterecek olgunlukta olmaları lazım.”

'GERGİNLİKTEN MEDET UMUYORLAR'

"Demişler ki ‘Özgür Bey'in normalleşme dediği mesele vatandaşta karşılık buldu ama onlara yarıyor" diyen Özel, "Biz yine eskisi gibi kavga edelim. Onlarla konuşmayalım, el sıkışmayalım. Onlara konuşma vermeyelim.’ Çünkü Amasya'da siyaset yapmadık. Son derece yapıcı bir konuşma yaptık. Gerginlikten medet umanlar bugün de burada gerginlik istiyorlar. Ben gideceğim. Onlar bize söz vermeyip bakana verecekler. Bakan milletvekili olsa Meclis’ten güven oyu almış olsa başka bir şey. Öyle de bir şey yok. Bir kişinin dolma kaleminden çıkmış bakan konuşacak. Son seçimlerin en çok oy almış, ülkenin de son genel seçimlerde ana muhalefet partisi olmuş, ülkenin kurucu partisi konuşmayacak. Ne olacak orada? Bizim partililerimiz bunu kaldıramayacak, hazmedeyecek. Patırtı, gürültü çıkacak. Bu gerginlikten medet umuyorlar. Vallahi bu fırsatı onlara vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU'NUN TAHLİYESİ

Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliyesine ilişkin olarak da konuşan Özel, "Dilruba’nın gözaltına alınması bile yanlıştı. Hadi ifadesini aldınız, bırakın mahkeme açılması yanlıştı. Hadi açtınız, dava açtınız. Tutuklu yargılanması dünyanın en saçma şeyiydi. Yani bir gün yatarı olmayan bir suçtan nasıl oluyorsun da sen 33 yaşında genç bir kadını yaşlı annesinden, hasta annesinden ayırıp Aliağa Cezaevi’ne koyuyorsun. 20 gün orada tutuyorsun. Dün de söyledim. Tutuklanma ne kadar yanlışsa bu serbest bırakılma o kadar doğru” dedi

Öne Çıkanlar