Özgür Özel'den ayakta karşılama açıklaması: Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmadık

Özgür Özel'den ayakta karşılama açıklaması: Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmadık
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılamanın makama saygı gereği olduğunu söyleyerek bunun muhalefet duruşlarından taviz vermek anlamına gelmediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’na girişi sırasında CHP grubunun ayağa kalkmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Biz Cumhurbaşkanını, devletin başını, Anayasa'ya göre Meclis'i açmakla görevli olan kişiyi, makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşılacak bir şey yok. Bu konuda çok uzun süredir aynı şeyi ifade ediyordum" dedi.

'TAVİZ ANLAMINA GELMİYOR'

Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı makamına saygı göstereceğini ancak bu durumun muhalefet tavırlarında bir geri adım anlamına gelmediğini vurguladı. CHP'nin iktidara hazırlandığını belirten Özel, "31 Mart'ın birinci partisiyiz ve yapılan anketlerde de birinci partiyiz. Bu yüzden halktan oy almış her makama saygımız var, ama eleştirilerimizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyiz" ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME ADIMLARI

CHP Genel Başkanı, siyasette normalleşme adımlarına devam ettiklerini söyleyerek, “Bugün Devlet Bahçeli, farklı siyasi görüşlere sahip isimlerle el sıkıştı. Bu, Türkiye siyaseti için önemli bir adım. Normalleşme demek, tek adam iktidarının faşizan yönetimine karşı demokratik sınırlar içerisinde herkesin pozisyonunu savunmasıdır. CHP olarak risk alarak attığımız adımların ülkemize ve partimize faydası var" dedi.

KILIÇDAROĞLU SORUSUNA YANIT

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın Meclis'e gelişi sırasında CHP'li vekillerin ayağa kalmasıyla ilgili olarak "Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız" eleştirisi sorulan Özel, "Bu açıklamanın cevap verilecek bir kısmı var, onun yeri bu yüce çatı değil. Parti içi bir meseleye burada cevap vermem. Ama cevap verilecek bir kısmı var. Onu bir gün vadeli alabilirsiniz" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar