Özgür Özel'den CHP'de genel başkanlık adaylığına yeşil ışık: 'İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var'

Özgür Özel'den CHP'de genel başkanlık adaylığına yeşil ışık: 'İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var'
CHP'de adı Kılıçdaroğlu'na karşı başkan adayları arasında geçen Özgür Özel, çizeceği yol haritası ve Ekrem İmamoğlu ile işbirliğine dair konuştu. Özel "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, CHP'de değişim ve dönüşüm olacaksa birleşerek olacak" dedi.

Artı Gerçek - CHP'de, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan 'değişim' tartışmaları sürerken, saflar da netleşmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklayarak, genel başkanlık için CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e destek vermesinin ardından dikkatler Özel'e çevrildi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Özel, genel başkanlık, İmamoğlu ile ittifak ve nasıl bir yol haritası izleyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

SAYMAZ: BÜYÜK İHTİMALLE EYLÜLDE ADAYLIĞINI İLAN EDECEK

Saymaz'ın, CHP'de ilçe kongrelerinin eylül ayı başında bitmesiyle birlikte büyük ihtimalle adaylığını ilan edeceğini yazdığı Özel "CHP'de değişim ve dönüşüm olacaksa ayrılarak değil, birleşerek olacak. Değişimi cephelere bölecek değiliz. Hatta değişime itiraz edenleri bile kapsayacak bir değişim öngörüyoruz. İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var. CHP'de göreve gelirsem İmamoğlu ile uyumlu şekilde çalışacağımı biliyorum" dedi.

2028'DE İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA DESTEK

Özgür Özel, "İmamoğlu'nun 2028'de cumhurbaşkanı adayı olmak istediği konuşuluyor" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"O hedef açısından da İstanbul'u bir kez daha kazanmasının en önemli kilometre taşı olacağını düşünüyorum. İstanbul kazanıldığında İmamoğlu, AKP'ye karşı üst üste dördüncü zaferini almış olacak. İstanbul'u üç kez kazanmış olacak. Biz de soracağız: “İmamoğlu'nun sizi kaç kez yenmesi gerekiyor?"

'SÜREÇ BİRAZ DAHA HIZLANACAK'

"Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız?" sorusu üzerine ise Özgür Özel şunları söyledi:

"Örgütümüz şu an ilçe kongreleriyle meşgul. Partinin tansiyonu orada atıyor. İlçe kongrelerinin tamamlanması ile birlikte değerlendirme yapacağım. Bu kritik süreçte partiyi kamuoyunda zor durumda bırakmadan, genel başkanımıza hak ettiği değeri göstererek, tarihin yüklediği sorumluluktan kaçmadan doğruları yapmaya çalışıyoruz. Süreç biraz daha hızlanacak.
Değişim umudu olanlar, partiye küsenler, kızgınlıklarını ifade edenler ve değişim olmazsa sandığa gitmeyeceğini söyleyenlerin beklentisi var, bir şeyler değişecek mi diye. Kimse umutsuzluğa kapılmasın, üzerimize düşeni yapacağız."

Öne Çıkanlar