Özgür Özel'den 'Mor Bayrak' açıklaması: Kadınları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla yeni uygulama

CHP lideri Özel, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta aktif olmalarını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla 'Mor Bayrak' uygulaması başlattıklarını duyurdu.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li belediyelerde kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta aktif şekilde yer almalarını teşvik ve desteklemek amacıyla 'Mor Bayrak' uygulaması başlattıklarını duyurdu.

Özel, standartları yakalayan belediyelere mor bayrak verileceğini söyledi.

Özel'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu notu kullandı:

"Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta aktif şekilde yer almalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla belediyelerimizde "Mor Bayrak" uygulamasını başlatıyoruz.
Standartları yakalayan belediyelerimize mor bayrak vereceğiz."

Özel'in paylaşımındaki videoda ise şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki döneölerde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde bir Mor Bayrak uygulaması başlatacağız. Bu Mor Bayrak önce belediyelere verilecek. Yeterince kadının çalışıp çalışmadığınıa, onların önlerine koyacağımız hedeflere uyulup uyulmadığına, kadınlar için belediyelerde hayatın kolaylaştırılıp kolaylaştırılmadığına, kreşin olup olmadığına çalışanlar için. yoksa, kreş desteği verilip verilmediğine, Belediyeden hizmet almaya gelmiş olan annelerin emzirme odasının, çocuklarının bakımını yapacakları odanın olup olmadığına. Yine bunun yanında süreç içinde kadının hem sosyal hayata hem iş hayatına katılımı hem de siyasette temsili noktasındaki gayretlerine göre önce daha ulaşılabilir sonra yavaş yavaş sürdürülebilirlik ilkeleri içinde bir Mor Bayrak uygulaması yapacağız ve bu standartleri sağlayan belediyelere vereceğiz.

Hedeflemeler doğrultusunda da sürdüren belediyeler bu bayrağı sürdürecekler. Bu bayrağa sahip belediyeler, kendi ilçelerinde esnafları, iş yerlerini, fabrikaları, atölyeleri belli kriterlerle denetleyecekler. Başlangıç kriterlerini sağlayanlara Mor Bayrak asacağız. "Bu iş yerinde Mor Bayrak vardır ve düzenli olarak denetlenmektedir." Kadınlar ve kadın dostu bütün erkekler, kadınların Cumhurşiyetin gösterdiği istikamette kadın-erkek ilişkilerinin devam etmesini isteyen herkes bilecek ki ben Mor Bayraklı fırından alışveriş yaparsam bunu desteklerim, aynı zamanda bunu desteklerim. Mor Bayraklı pastaneye gidersem burada daha çok kadın çalışıyor, otomatikman mmüesseseler arasında da bir pozitif rekabet yaratacak. Hem belediyenin hem de işletmelerin bu anlamda belli standartları daha kolay yakalamalarını ve sürdürmelerini sağlayacak bir uygulama olacak.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar