Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a 'ilk dört madde' tepkisi: 'Elini uzatanın elini kıracağız'

Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a 'ilk dört madde' tepkisi: 'Elini uzatanın elini kıracağız'
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 3'üncü maddesindeki 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' ifadesinin değiştirilmesi gerektiği sözlerine Özgür Özel tepki gösterdi: 'Elini uzatanın elini kıracağız'

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Datça ilçesinde miting düzenledi. Özgür Özel'in gündeminde Maclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3'üncü maddesindeki 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' ifadesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki sözleri vardı. Kurtulmuş'a sert sözlerle tepki gösteren Özel, şöyle konuştu:

“Tayyip Bey HÜDAPAR’a bir şey diyemiyor. Bahçeli HÜDAPAR’a bir şey diyemiyor. Numan Bey aklı sıra HÜDAPAR’ın tartışma alanını genişletecek… İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız”

KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Anayasa'nın 3'üncü maddesinin değiştirilebileceği mesajı veren Kurtulmuş, "Bu devletin aslı millettir. Devlet milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela çok sıradan gibi gözüken, Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, 'milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışı' ile yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" demişti.

ANAYASA'NIN 3'ÜNCÜ MADDESİ

Anayasa'nın 3'üncü maddesi 4'üncü madde ile korunma altına alınmış ve devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti tarif ediliyor. O maddesi ise şu şekilde:

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar