Özgür Özel'den TUSAŞ saldırısı açıklaması: Siyasete yön vermeye çalışıyorlar, tutumumuzu değiştirmeyiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Ankara'da TUSAŞ saldırısına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Siyasete yön vererek toplumu korkutmaya çalışıyorlar. Buna teslim olmayacağız, teslim olunmaması gerekiyor. Tutumumuzu değiştirmeyiz."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ'a yönelik saldırıda yaralananları Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti.

Hastane çıkışında açıklama yapan CHP lideri, "Bir terör saldırısıyla Türkiye'ye yön verilmeye çalışıldığı, istikamet tayin edilmeye çalışıldığı, duyguların yönetilmeye çalışıldığı, insanların korkutulmaya çalışıldığı ve siyasete yön verilmeye çalışıldığı bir durumdur" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, şunları söyledi:

"Çok büyük bir faciayı, büyük bir tehlikeyi, 5 şehit ve yaralılarımızın olduğu saldırıyı çok daha kötü olabilecekken olaya müdahale eden polislerimizle, özel timle atlatmış durumdayız. Kayıplarımız için Allah'tan bir kez daha rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bir terör saldırısıyla Türkiye'ye yön verilmeye çalışıldığı, istikamet tayin edilmeye çalışıldığı, duyguların yönetilmeye çalışıldığı, insanların korkutulmaya çalışıldığı ve siyasete yön verilmeye çalışıldığı bir durumdur. Bunu yapmaya kalkan kim olursa olsun karşısında bir ve bütün olarak durmak lazım. Darbeciler bunu yapmaya kalktığında da bunu yapmak gerekiyor, terör amacına ulaşmaya çalıştığında da vatandaşı korkutarak, siyasete yön vererek toplumu korkutmaya çalışıyorlar. Buna teslim olmayacağız, teslim olunmaması gerekiyor.

Eğer biz korkarsak, biz sinersek bundan dolayı tutumlarımızı değiştirmeye kalkarsak terör amacına ulaşmış olur. "

CHP Genel Başkanı Özel, yaralıların, doktorlara olağanüstü çabaları nedeniyle teşekkür ettiğini de ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar