Öztrak: Erdoğan nassı unuttu

Öztrak: Erdoğan nassı unuttu
CHP Sözcüsü Öztrak, Merkez Bankası'nın faiz artırma kararını sosyal medyadan eleştirdi. Öztrak, "Erdoğan nassı unuttu. Bu faiz artışı kredilere de yansıyacak, ekonomi yavaşlayacak işsizlik daha da artacak" dedi.

Artı Gerçek - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen ağustos ayı toplantıyla haftalık politika faizi kararını açıkladı. Piyasada en yüksek beklenti faizin yüzde 17,5’ten yüzde 20’ye taşınmasını öngören 250 baz puanlık bir artışken, TCMB beklentilerin üstünde bir karar alarak faizi 750 baz puanlık artışla yüzde 25’e çıkardı. Kararın ardından euro ve dolardaki değer kaybı yüzde 7’lere yaklaştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faizi yüzde 17,5’tan yüzde 25’e yükseltme kararını değerlendirdi.

Öztrak, “Tulumbada su bitti. Elin evladı KKM’yi sonlandır yoksa benden al zenginine ver diye sana para vermem dedi. Erdoğan nassı unuttu. Bu faiz artışı kredilere de yansıyacak, ekonomi yavaşlayacak işsizlik daha da artacak. Hani ekonomi iyiydi” dedi.

Öztrak'ın paylaşımı şöyle:

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar