Pervin Buldan ve Mithat Sancar aday olmayacaklarını açıkladı

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Kongrede yeni bir görev almama kararı aldık. Eş başkanlık görevimizi başka arkadaşlarımıza bırakacağız” dedi.

Artı Gerçek - HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Medya Haber TV’de katıldıkları programda, partinin önümüzdeki aylarda düzenlenecek kongresinde yeniden aday olmayacaklarını duyurdu.

Kongreye kadar devam edecek süreçte düzenlenecek toplantı ve konferanslarda seçim başarısızlığının hesabını vermek ve partiyi kongreye taşımak durumunda olduklarını ifade eden Buldan ve Sancar, görevi kongrede devredeceklerini söyledi.

HDP'de seçimde yaşanan oy kaybından sonra iç tartışmalar başlamıştı. HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Pervin Budan'ın ağzından şu ifadelere yer verildi:

"Seçimin ertesi günü yaptığımız açıklamayla partiyi kongreye götüreceğimizi ilan ettik. Hedeflerimiz gerçekleşmediği için kurullarımızla yaptığımız toplantılardan sonra partimiz kongreye gidecektir. Bu mücadelenin her aşamasında üzerime düşen ne görev varsa yapmaya hazırım, ancak bütün eleştirileri göz önünde bulundurarak bu kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşıma vermekten büyük bir onur duyarım. Kongre sürecinde herhangi bir karar mekanizmasında da yer almayacağım. Bu aşamada hesap verme gibi bir sorumluluğumuz var. Bırakıp gitmek yok, önce hesap vereceğiz. Halkımıza, tabanımıza, kadınlara hesap vereceğiz. En önemli mesele budur bence."

Buldan'ın ardından Sancar ise "seçim sonuçları bir başarısızlık olarak nitelendiriliyorsa kişisel ve siyasal ahlakım bundaki sorumluluğun gereğini yerine getirmektir. Eş Genel Başkanlar olarak bu partiyi bu tartışma sürecinde geçirmek ve kongreye taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Ben de kongrede eş başkalık görevini bırakacağım. Bu görevi başka bir arkadaşıma, yoldaşıma devredeceğim" ifadelerini kullandı.


Sancar, Demirtaş'ın açıklamalarına dair bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Demirtaş çok değerli bir arkadaşımız, yoldaşımızdır. Niyetini sorgulamak doğru bulduğumuz bir şey değil. Bütün arkadaşlarımızla uyum içinde partimizi nasıl güçlendirebiliriz kaygısı dışında herhangi bir faktörü esas almadık. Demirtaş’ı ziyaret ettik, hukuki engeli olduğunu söyledi, sonra basına da açıkladı. Ardından Kandıra’ya gidip Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak’ın da önerilerini aldık. Aday çıkarılacaksa kadın aday olmalıdır önerisinde bulundular. Bu önerileri kurullarımızda tartıştık. Son noktada eğilim kadın aday yönünde oluştu. Bu, Demirtaş'a da iletildi ve kendisi de bu fikri desteklediğini söyledi." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar