Reuters: Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın gölgesinden sıyrıldı

Reuters: Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın gölgesinden sıyrıldı
Reuters, Türkiye'deki seçimlere dair son analizinde anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu vurguladı. Ajans, Kılıçdaroğlu'nun seçim yarışında Erdoğan'ın gölgesinden sıyrıldığını, Erdoğan'ın yenilgiye hiç olmadığı kadar yakın olduğunu yazdı.

Artı Gerçek - İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlere dair son analizinde, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçim yarışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gölgesinden sıyrıldığı yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun anketlerde az farkla önde göründüğünü belirten Reuters, "Erdoğan'la geçen 20 yılın ardından Ankara yeni bir yola girebilir" ifadelerini kullandı.

Haberde, "Kariyeri boyunca Erdoğan’ın gölgesinde kalan muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yeni bir yola sokmak ve siyasete 20 yıl boyunca hâkim olan adamın mirasının büyük kısmını geriletmek için zamanının geldiğine inanıyor” denildi.

'BATI İLE SORUNSUZ İLİŞKİLER VAAT EDİYOR'

14 Mayıs için "Türkiye'nin modern tarihinin belki de en önemli seçimleri olarak görülüyor" diyen Reuters, Kılıçdaroğlu'nun kapsayıcı bir kampanya ile hayat pahalılığı krizine yönelik vaatleri ile anketlerde az farkla önde göründüğünü, ikinci turu kazanabileceğini yazdı. Haberde Kılıçdaroğlu'nun ortodoks ekonomi politikalarına ve parlamenter sisteme dönüşü, Erdoğan'ın muhalefeti bastırmak için kullanmakla suçladığı yargıya bağımsızlığını geri vermeyi ve Batı ile daha sorunsuz ilişkiler vaat ettiği belirtildi.

'ERDOĞAN YENİLGİYE HİÇ OLMADIĞI KADAR YAKIN'

Reuters, "Birçokları, Kılıçdaroğlu'nun, ülkenin en uzun süredir görevde olan lideri Erdoğan'ı yenilgiye uğratıp uğratamayacağını merak ediyor. Erdoğan'ın kampanya süreçlerindeki karizması, ona çok sayıda seçim zaferi kazandırdı. Fakat yorumcular, medya ve mahkemeler üzerindeki baskısına, hükümetin seçimler öncesinde sosyal yardımlara rekor harcama yapmasına rağmen Erdoğan'ın yenilgiye hiç olmadığı kadar yakın olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Reuters, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde milliyetçiler, İslamcılar, laikler ve liberallerin oluşturduğu muhalefeti birlik içinde tutmak konusunda sorunlarla karşılaşabileceği yorumunu da yaptı. Haberde, 14 Mayıs seçimlerinin sadece Türkiye'yi kimin yöneteceğini değil, ülkenin Ukrayna ve Ortadoğu'daki ihtilafları yatıştırmak için nasıl bir rol oynayacağını da belirleyeceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar