Saadet Partisi'nden Erbakan ve Ecevit'li video paylaşımı

Saadet Partisi, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan tarafından 1974'te yapılan koalisyonu hatırlatan videoyu "Onlar başardı, yine başaracağız!" notuyla yayınladı.

Artı Gerçek - Yeniden Refah Partisi'nin, ittifak protokolünün tesliminin süresinin dolmasına saatler kala Cumhur İttifakı'na katılmasının ardından, Saadet Partisi'nden dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Partinin sosyal medya hesaplarında "Onlar başardı, yine başaracağız!" başlığıyla yayınlanan videoda, dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile Milli Selamet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın koalisyon hükümeti kurarken çektirdikleri fotoğraf yer aldı. Erbakan'ın, "Sayın Ecevit'le vaktinde koalisyon kurduk, milletimize hayırlı hizmetler yaptık" sözleri ile paylaşılan bu fotoğrafın hemen ardından da bugünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun el sıkışırken çektirdikleri fotoğraf, "onlar başardı, yine başaracağız" notuyla paylaşıldı.

ECEVİT-ERBAKAN KOALİSYONU

Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan, 26 Ocak 1974'te 37',nci hükümeti koalisyonla kurmuşlardı.17 Kasım 1974'e kadar süren koalisyon hükümeti döneminde Kıbrıs Harekatı gerçekleşmişti.

(HABER MERKEZİ)