SADAT davasında karar çıktı: Kılıçdaroğlu'na tazminat cezası

SADAT davasında karar çıktı: Kılıçdaroğlu'na tazminat cezası
Kılıçdaroğlu'nun, paramiliter bir kuruluş olarak nitelindirdiği SADAT'ın açtığı davada karar çıktı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun 30 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Artı Gerçek - Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan tazminat davası sonuçlandı.

DW'nin aktardığına göre, davanın kısmen kabulüne karar veren Büyükçekmece 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 bin lira manevi tazminatın ilk haksız eylem tarihi olan 13 Mayıs 2022'den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak davacı SADAT'a ödenmesine hükmetti.

KILIÇDAROĞLU, SADAT'IN ÖNÜNE GİTMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022'de beraberindeki CHP'li vekillerle birlikte SADAT'ın İstanbul'daki merkezine giderek bu şirketin yetkilileriyle görüşmek istemişti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, binanın önünde yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça 'terör', 'tedhiş' olarak tanımlanıyor. Türkçesi de 'terör'. Burası aynı zamandaterörist yetiştiren bir kuruluş."

Bu açıklamanın ardından SADAT, Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon TL tazminat talebiyle dava açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar