Sancar: 'Kürt sorununda çözüm siyaset zeminidir'

Sancar: 'Kürt sorununda çözüm siyaset zeminidir'
Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş genel Başkanı Mithat Sancar, "Kürt sorununda çözüm, müzakeredir, mutabakattır, siyaset zeminidir" dedi. Sancar, Erdoğan'ın açıkladığı cemevi açılımını da "Alevilere kayyım atamak" olarak nitelendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasının başında dün yedinci yıldönümü anmaları yapılan Ankara Gar Katliamı'na değinen Sancar, "Bu katliamı yapan ve planlayan IŞİD mensuplarına zemin oluşturanlar, yol verenler, bu katliamın yarattığı kaos ikliminden sözüm ona siyaseten beslenenlerin kimler olduğunu bizler biliyoruz" dedi.

'KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜM MÜZAKERE VE SİYASET ZEMİNİDİR'

"Barış talebimiz kana, katliama, zulme, zorbalığa, faşizme karşı güçlü bir direniş sembolü ve adresidir." diyen Sancar, iktidarın şiddet ve savaş politikalarından beslendiğini söyledi.

Sancar, "Kürt düşmanlığının iktidarın ayakta durduğu sütunlardan biri olduğunu söyledi" ve çözümün siyaset olduğunu vurguladı. Sancar "Kürt sorununda çözüm, müzakeredir, mutabakattır, siyaset zemindir." şeklinde konuştu.

'HABİP EKSİK'E YAPILAN SALDIRI KÜRT HALKININ İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR'

Sancar, hafta sonu HDP milletvekili Habip Eksik'e yönelik polis şiddetinin de Kürt düşmanlığının bir örneği olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

"Habip Eksik arkadaşımıza ve diğer vekillerimize hunharca saldırının temelinde Kürt halkının iradesine saygısızlık ve Kürt halkının mücadelesinden duyulan korku var. Ama hiçbir saldırı bugüne kadar bizleri korkutmadı. Isrardan, inattan, mücadeleden alıkoyamadı. Her saldırı onlara daha fazla çürüdüklerini gösterecek bir acizliktir."

'ALEVİ KURUMLARINA KAYYIM ATAMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Sancar, Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı Alevilere yönelik adımları da değerlendirdi. İktidarın Alevilerin taleplerini yıllardır görmezden geldiğini belirten Sancar, Erdoğan'ın son çıkışını eleştirdi ve "Alevilerin eşit yurttaşlık talebini dikkate almıyor. Şimdi de Alevilerin bin bir emekle kurduğu kurumlara kayyım atamaya çalışıyor." dedi.

Öne Çıkanlar