Sandık görevlileri için son 4 gün

Sandık görevlileri için son 4 gün
Seçmenler, nerede oy kullanacaklarını sandık sorgulama sistemiyle öğrenebilecek. Sandık görevlilerin başvurusu için de son 4 gün kaldı.  POLİTİKA...

Seçmenler, nerede oy kullanacaklarını sandık sorgulama sistemiyle öğrenebilecek. Sandık görevlilerin başvurusu için de son 4 gün kaldı. 

POLİTİKA – Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerinin 10 Mart günü kesinleştiğini duyurarak, seçmenlerin oy kullanacağı yerleri YSK'nın seçmen sorgulama sisteminden öğrenebileceğini bildirdi.

Sandık sorgulama işlemiyle hangi okulda oy vereceğini görebilecek olan seçmenler, bu bilgilere e-devlet ve YSK seçmen sorgulama sistemi üzerinden erişebilecek. Seçmenler, oy kullanacağı yerleri ‘https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/' adresinden öğrenebilecek.

‘ÇİPLİ KARTI OLMAYAN OY KULLANAMAYACAK HABERLERİ ASILSIZ'

Öte yandan YSK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, çipli kimlik kartı olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğu vurgulanarak, şöyle denildi: "Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler asılsız olup seçmenler, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler"

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMA 

Referandumda oy kullanmak için muhtarlıklara asılan seçmen listelerinin 26 Şubat’ta askıdan indirilmesinin ardından, Halkların Demokratik Partisi (HDP), sandık güvenliğini sağlamak için sandık görevlileri ve sandık başkanlarını belirlemeye başladı. Diyarbakır’da HDP, DBP, TJA ve DTK öncülüğünde kurulan Referandum İl Koordinasyonu, bu çalışmayı titizlikle sürdürüyor. Partilerin sandık görevlilerinin isim listesini 18 Mart’a kadar İlçe Seçim Kurulu’na ulaştırması gerekiyor. Partililerin seçim kurullarına iletecekleri isimler arasında yapılacak kura ile sandık başkanları belirlenecek.  Kentin tüm ilçelerinde gerekli başvurular için çalışma yürüten Referandum İl Koordinasyonu, eksik olan bazı sandıklar için arayışlarını sürdürüyor.
HDP’nin Kayapınar, Yenişehir, Sur’da sandık görevlilerini belirlediği, ancak Bağlar’daki sandıklar için halen eksikler olduğu öğrenildi. Sandık görevlisi olmak isteyenlerin, HDP ilçe binalarına giderek, kimlik fotokopileriyle başvurabilecekleri belirtildi.

SANDIK GÖREVLİLERİ İÇİN SON 4 GÜN

Sandık görevlilerinin başvuracağı son tarih 19 Mart’a kadar HDP yurttaşlara çağrılar yaparak, herkesin sandık görevli olmasını istiyor. Duyurular HDP sayfalarında, sosyal medya üzerinde yapılıyor. Sandık görevlileri için en çok genç, kadın ve öğrencilerin başvuruda bulunduğu, sandıklarda görev almak için yoğun başvurular olmasına rağmen hala Lice, Dicle ve Bağlar ilçelerinde eksiklikler olduğu belirtildi.  Öte yandan Kocaköy Kaymakamı’nın talebi üzerine İlçe Seçim Kurulu’nun 8 sandığın yerlerini değiştirmesinin ardından bu kez Lice ve Dicle’de sandık başkanlarını kaymakamların belirleyeceği iddia edildi.

Öne Çıkanlar