Savur'da taşıma seçmen tepkisi: Oturacak koltuğunuz var ama yatacak yeriniz yok

Savur'da taşıma seçmen tepkisi: Oturacak koltuğunuz var ama yatacak yeriniz yok
Taşıma seçmenlerle Savur Belediyesi’nin gasp edilmesini protesto eden DEM Parti, AKP’ye “Oturacak koltuğunuz var ama yatacak yeriniz yok” diye seslendi. Savur Belediye Eşbaşkan adayı Hatice Öncü 978 taşıma seçmenden dördünün Almanya'da olduğunu belirtti

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Mardin'de 31 Mart yerel seçimlerinde taşımalı getirilen asker ve polislere oy kullandırılması sonucu Savur Belediyesi’nin gasp edilmesine ilişkin açıklama yaptı. İlçe merkezinde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katılırken, partinin Savur Belediye Eşbaşkan adayı Hatice Öncü, konuştu. Seçimlerin Türkiye tarihine usulsüzce belediyelerin gasp ettiği tarih olarak geçtiğini belirten Öncü, birbirinden farklı nüfus kütüklerine kayıtlı kişilerin aynı gün, aynı otobüslerle ilçeye getirilerek oy kullandırıldığını söyledi.

Taşımalı olarak getirilen 978 asker ve polise oy kullandırıldığını ifade eden Öncü, taşımalı seçmenleri somut bir şekilde tespit ettiklerini ifade etti. İlçeye getirilen kişilerin yanı sıra taşımalı seçmen olduklarını tespit ettikleri 4 kişinin Almanya’da yaşadıkları ve seçim günü ilçeye gelmemelerine rağmen yerlerine oy kullanıldığını belirlediklerini vurgulayan Öncü, başta nüfus müdürü olmak üzere sorumlu tüm kişiler hakkında gerekli suç duyurusunu yapacaklarını söyledi.

‘DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Öncü, 978 kişinin tek tek yargılanmasını sağlayacaklarının altını çizerek Savur Belediyesi’ni halkın kazandığını vurguladı. Öncü, şöyle devam etti:

“Stewr Belediyesi usulsüz bir şekilde bir kez daha kayyım uygulaması ile gasp edilmiştir” dedi. İlçe halkının iradesini gasp edenlere karşı birlikte direnmeye devam edeceklerini ifade eden Öncü, Belediye binasının kapısına AKP logosunun asıldığını belirterek, “Yaşananlar göstermiştir ki, Stewrê’de sadece AKP’lilere mi hizmet edilecek” diye sordu. Hak arayışlarını devam ettireceklerini ifade eden Öncü, “Bizler halkın iradesi olarak Stewr halkının iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Haram seçmenlere karşı ve haram seçmenlerle o koltukta oturanlara sesleniyoruz. Oturacak koltuklarınız var ama yatacak yeriniz yok.”

Açıklama “Direne direne kazanacağız” sloganıyla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar