'Seçimden sonra çok büyük bir değişim olacak’

'Seçimden sonra çok büyük bir değişim olacak’
Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, seçimden sonra büyük bir değişim olacağını söylediği öğrenildi.

İzmir’de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi milletvekilleriyle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye’de seçimden sonra çok büyük bir değişim olacağını söylediği belirtildi. CHP liderinin, Avrupalı vekillere ayrıca, Altılı Masa’daki partilerin seçim güvenliği konusunu da çok önemsediğini anlattığı aktarıldı.

Kılıçdaroğlu, 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı için bulunduğu İzmir’de dün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi bir grup milletvekilini kabul etti. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ile TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre eşlik etti.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre, konuk heyet "Seçim güvenliği bakımından ne yapıyorsunuz? Seçim güvenliği nasıl sağlanacak, nasıl organize ediliyor?" sorularını yöneltti.

‘SURİYELİLER KONUSUNDA AVRUPA’NIN DA GÖREVLERİ VAR’

Konuk heyetin ayrıca Türkiye’deki Suriyeliler, göçmen ve demokrasi konusunda da sorular sorduğu aktarıldı.  Kılıçdaroğlu’nun ise seçim güvenliğinin Altılı Masa için önemli olduğunu vurgulayarak, altı partinin de bir çalışma içerisinde olduğunu, ortak çalışmaların da yürütüldüğünü anlattı. Suriyeliler ile ilgili görüşlerini aktaran Kılıçdaroğlu, bu konuda Avrupa’nın da görevlerinin olduğunu dile getirdiği kaydedildi.

‘SEÇİMDEN SONRA BÜYÜK DEĞİŞİM OLACAK’

Görüşmede güçlendirilmiş parlamenter sistemi de anlatan Kılıçdaroğlu’nun "Çok büyük bir değişim olacak" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca kendilerine çok güvendiklerini de söylediği aktarıldı.

 

Öne Çıkanlar