Seferi Yılmaz, Yeşil Sol Parti’den aday adayı oldu

Seferi Yılmaz, Yeşil Sol Parti’den aday adayı oldu
Şemdinli'de 9 Kasım 2005'te sahibi olduğu Umut Kitabevi bombalı saldırıya uğrayan Seferi Yılmaz, Yeşil Sol Parti'den Hakkari milletvekili aday adayı oldu.

Artı Gerçek - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te sahibi olduğu Umut Kitabevi, astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş'in düzenlediği bombalı saldırıya uğrayan Seferi Yılmaz, Yeşil Sol Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Bianet'in haberine göre; Hakkari'den milletvekili aday adayı olan Yılmaz, dosyasını bugün HDP Van İl Örgütü'ne teslim etti.

ÜÇ KEZ TUTUKLANDI

Yılmaz, ilk olarak 1985'te tutuklanmış ve 15 yıl 4 ay hapishanede kaldıktan sonra 2000 yılında serbest bırakılmıştı. Yılmaz serbest bırakıldıktan sonra, memleketi Şemdinli'de Umut Kitabevi'ni açmıştı.

Kitabevi bombalandıktan sonra, PKK'ye "yardım ve yataklık yapmak" iddiasıyla 20 Haziran 2006 tarihinde tutuklanmış ve bir yılı aşkın süre tutuklu kalmıştı.

18 YILI AŞKIN SÜRE HAPİS YATTI

Son olarak, 30 Mart 2014'te yapılan seçimlerde Demokratik Bölgeler Partisi'nden (DBP) Şemdinli Belediye Eş Başkanı seçilen Yılmaz, 6 Aralık 2016'da tutuklanmıştı. Yerine kayyım atanan Yılmaz, 6 Eylül 2018'de tahliye edilmişti. Yılmaz, toplamda 18 yılı aşkın bir süre hapishanede kaldı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar