Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a 'Kürt kardeşlerim' yanıtı: Unutmadık

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine üç gün kala "Sevgili Kürt kardeşlerim" diyerek Kürt seçmenden oy istemesine Başak Demirtaş'ın seslendirdiği bir video ile yanıt verdi...

Artı Gerçek - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürt seçmenden oy istediği sosyal medya paylaşımına bir video ile yanıt verdi. Demirtaş, AKP ve Erdoğan döneminde başta Kürtleri hedef alan insan hakları ihlallerinin peş peşe sıralandığı ve Başak Demirtaş'ın seslendirdiği videoyu paylaşarak "Unutmadık" dedi.

Demirtaş'ın paylaştığı videoda şu ifadeler yer aldı:

"Ey Recep Tayyip Erdoğan, koltuk uğruna çözüm sürecini bitirip savaş kararı almanı tecriti unutmadık. Toprağa emanet ettiğimiz binlerce insanımızı unutmadık. Gasp ettiğin, belediyelerimize atadığın talancı kayyımlarını da Boğaziçi'ne yaptıklarını da unutmadık. Sur'u yakıp yıkmanı Cizre bodrumlarda diri diri yakılan insanlarımızın çığlıklarını unutmadık.

İnsan kemiklerini kaldırımlara gömdüğünü, çuvalla babalarının kucağına verdiğini, mezarlıklarımız dozerlerle yerle bir ettiğini unutmadık. Babasıyla katledildikten sonra cenazesinin başına silah bırakılan Uğur Kaymaz'ı, cenazesinin alınmasında günlerce izin verilmeyen Taybet Ana'yı, tekmelerle katledilen Ali İsmail Korkmaz'ı, cenazesi derin dondurucuda saklanan Cemile Çağırga'yı, polisin attığı gaz fişeğiyle katledilen Abdullah Cömert'i, cenazesi yerlerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'i, Ankara'nın orta yerinde vurularak katledilen Ethem Sarısülük'ü, bin parçaya ayrılan Ceylan Önkol'u aylarca eriye eriye can veren Berkin Elvan'ı, bir newroz günü sırtından vurularak katledilen Kemal Korkut'u, İzmir il binamızda vahşice katledilen Deniz Poyraz'ı.. Unutmadık; yerlerde süründürdüğün Cumartesi Anneleri'ni, tartakladığın Barış Annelerini, adalet direnişçisi Emine Şenyaşar'ı unutmadık.

Halkın HDP'ye verdiği hazine payına el koymanı, HDP'ye kapatma, siyasetçilerimizin ağır kumpas davalarını unutmadık, miting meydanlarında ve televizyonlarda bize defalarca terörist katil dediğini unutmadık. Her gün vahşice katledilen kadınları İstanbul Sözleşmesi'ni tek imzayla çöpe atmanı unutmadık. Tarikat yurtlarında zemin hazırladığın sessiz kaldığın çocuk istismarını unutmadık. KHK rezaleti ile ağaç kökü yemeye mahkum ettiğin ama onurlarıyla ekmek kazanan milyonları, barış akademisyenlerini, el koyduğun televizyon ve gazeteleri unutmadık. Açlıktan yoksulluktan, intihar edenleri unutmadık. Unutmadığımız daha çok şey var ve şimdi sandıkta hesap sorma günü geliyor. Sandığa gidip bunların ve daha fazlasının hesabını sormayı daha aydınlık bir geleceği yaratmayı neden unutalım ki?"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği 14 Mayıs seçimlerine üç gün kala Kürtlere seslenerek "Hangi badireleri aşarak bugünlere geldiğimizi, önümüze hangi tuzakların kurulduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz" demişti. Erdoğan, "Elbette eksiklerimiz, yapmak isteyip de yapamadıklarımız olmuştur; fakat Türkiye’ye hak ve özgürlükler alanında kazandırdıklarımız ortadadır" iddiasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar