Selvi: CHP artık o eski CHP değil

Selvi: CHP artık o eski CHP değil
'CHP Lideri her üç cümlesinden birinde 'liyakat' vurgusunu yapıyor.'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin belediye başkanlarıyla düzenlediği 3 günlük kampa dair bir yazı kaleme aldı. Kılıçdaroğlu'nun kampta liyakata vurgu yaptığını belirten Selvi, "Bir süredir CHP’yi dikkatli bir şekilde izliyorum. CHP artık o eski CHP değil." yorumunda bulundu.

Selvi'nin Hürriyet'te "Kılıçdaroğlu’nun üç cümlesinden biri ne oldu?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

KILIÇDAROĞLU’NDAN LİYAKAT UYARISI

Şimdi gelelim Kılıçdaroğlu’nun toplantının sonunda yaptığı konuşmaya. CHP Lideri her üç cümlesinden birinde "liyakat" vurgusunu yapıyor. Liyakatli personel istihdamı konusunda belediye başkanlarına şahsi kredisini açıyor. "Ben size şunu alın, bunu alın demiyorum. Liyakati esas alın. Akrabalarınızı alırsanız, bize ters düşmüş olursunuz. Yakınlarınızı belediyelerde işe yerleştirmeyin. İl başkanları, milletvekilleri adam yerleştirmek isteyebilir. Onlara ‘Genel başkanın talimatı var’ deyin, almayın. Örgüte bakmayın. Siz işinize odaklanın, liyakati esas alın. Başarısızlık olursa bedelini siz ödersiniz."

Kılıçdaroğlu’nun uyarıları sadece bunlar değil elbette ki. CHP Lideri belediye başkanlarına, "Büyük politikalardan kaçının. Makro politikalar sizin işiniz değil. O bizim işimiz. Siz projelere ve hizmete odaklanın. Makro ekonomi de sizin işiniz değil. Türkiye’nin ekonomik sorunlarını siz çözemezsiniz. Bu hükümet sorunu. Herkes kendi işini yapsın. Kimsesizlerin kimsesi olun. Kapıcılara önem verin" diye sesleniyor.

Bir süredir CHP’yi dikkatli bir şekilde izliyorum. CHP artık o eski CHP değil.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:

Öne Çıkanlar